Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στο επικίνδυνο τερατούργημα

Αποκλεισμός της χωματερής στις 8.30 το πρωί

Κινητοποίηση και στο Σχιστό στις 6 το πρωί

Eurokinissi

Στον αποκλεισμό της χωματερής προχωρούν σήμερα σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στο έγκλημα της χωματερής στη Φυλή, μετά τις νέες αποκαλύψεις, που επιβεβαιώνουν ότι η χωματερή συνιστά ένα έγκλημα διαρκείας για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Οπως έχει ήδη αποφασιστεί στην προχτεσινή σύσκεψη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με μεγάλο σταθμό τη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης συναυλίας στο Σύνταγμα στις 5 Ιούνη στις 7 μ.μ., ενώ αποφασίστηκε στο διάστημα 20 - 30 Μάη να γίνουν κινητοποιήσεις - ενημερώσεις σε όλους τους δήμους της περιοχής.

Στη σύσκεψη σωματείων και φορέων επισημάνθηκε ότι «μπροστά μας έχουμε: Τον νέο ΠΕΣΔΑ που ετοιμάζεται να ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο από Σεπτέμβρη και προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως φιλολαϊκό και ρεαλιστικό, αλλά ρεαλιστικός είναι μόνο για το τσάκισμα της Υγείας του λαού και κέρδος στις τσέπες λίγων, αφού σχεδιάζουν να γεμίσουν ΧΥΤΥ, μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και εγκλήματα τύπου Φυλής όλη την Αττική. Τις εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν για τον νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή, και χρειάζεται από μας να μπει εμπόδιο, το ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους αν τολμήσουν να βάλουν μπροστά το νέο έγκλημα. Τον διαγωνισμό για άλλο ένα έγκλημα τύπου Φυλής στο Γραμματικό. Τον σχεδιασμό για δημιουργία εργοστασίων καύσης σε Γραμματικό, Σχιστό και Θριάσιο».

Η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικεί:

- Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ.

- Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

- Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις.

- Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.

- Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.

Στο Σχιστό

Σε νέα κινητοποίηση με αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πειραιά (ΣΜΑ) στο Σχιστό προχωρούν σήμερα στις 6 το πρωί σωματεία και μαζικοί φορείς του Κερατσινίου - Δραπετσώνας και του Περάματος, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των αγωνιστικών δράσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να σημειώνουν ότι «είναι μόνο η αρχή! Δυναμώνουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Δεν υποχωρούμε! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει το έγκλημα που ετοιμάζουν στις πλάτες μας, φορτώνοντάς μας με τόνους σκουπιδιών και βρώμας».

Στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει ότι θα πραγματοποιήσει την κινητοποίηση με αποκλεισμό του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων Πειραιά στο Σχιστό (Λεωφόρος Σχιστού) αντιδρώντας στην προσπάθεια κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής για δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό. «Καλούμε τα σωματεία - μέλη μας και τους κατοίκους της περιοχής να δώσουν δυναμικά το "παρών"», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ