Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μεγαλώνουν οι επιπτώσεις από την κυβερνοεπίθεση στην «Colonial Pipeline»

Πολύς κόσμος σπεύδει σε βενζινάδικα μετά την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία που τροφοδοτεί το 45% των καυσίμων στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

Copyright 2021 The Associated

Πολύς κόσμος σπεύδει σε βενζινάδικα μετά την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία που τροφοδοτεί το 45% των καυσίμων στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ
Για 5η μέρα συνεχίστηκε χτες η διακοπή λειτουργίας του δικτύου αγωγών καυσίμου της «Colonial Pipeline» στις ΗΠΑ, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η εταιρεία, που εφοδιάζει το 45% των καυσίμων τις περιοχές στην Ανατολική Ακτή.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αξιολογεί συνεχώς τις επιπτώσεις από τη διακοπή λειτουργίας, επανέλαβε χτες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι. Παράλληλα στελέχη του FBI και άλλοι αξιωματούχοι εκτίμησαν πως η ομαλή επαναλειτουργία της εταιρείας είναι εφικτή έως το Σαββατοκύριακο.

Να σημειωθεί ότι η «Colonial Pipeline» μεταφέρει 2,5 εκατομμύρια βαρέλια (379 εκατομμύρια λίτρα) τη μέρα από φυσικό αέριο, πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα για αεροπλάνα σε πάνω από 50 εκατομμύρια άτομα, από τον Κόλπο του Τέξας έως την Ανατολική Ακτή.

Υπενθυμίζεται ότι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση φέρεται να είναι η ομάδα χάκερ «DarkSide», η οποία διεκδικεί λύτρα για να «ξεκλειδώσει» τα συστήματα της εταιρείας. Η ομάδα χάκερ μάλιστα τη Δευτέρα προέβη σε... «διευκρίνιση», ισχυριζόμενη ότι δεν σχετίζεται με τη γεωπολιτική ούτε θέλει να προκαλέσει βλάβη σε εθνικά συμφέροντα, αλλά δραστηριοποιείται με μοναδικό κίνητρο «τα χρήματα και όχι να δημιουργούμε προβλήματα στην κοινωνία».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν «προς το παρόν» αποδείξεις πως εμπλέκεται η Ρωσία, προσθέτοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν αποδείξεις πως το λογισμικό των δραστών είναι στη Ρωσία».

Η Ρωσία, από την πλευρά της, απορρίπτει σθεναρά ως «αβάσιμα» και «κατασκευασμένα» δημοσιεύματα ορισμένων αμερικανικών ΜΜΕ για τον ρόλο της στην κυβερνοεπίθεση, ανακοίνωσε χτες η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ. Η Ρωσία υποστηρίζει «έναν επαγγελματικό διάλογο με τις ΗΠΑ σχετικά με διεθνή ζητήματα ασφάλειας πληροφοριών», σημείωσε η πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ