Σάββατο 22 Μάη 2021 - Κυριακή 23 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Ιωάννη και της Μαρίας (Καρτερής), γεννήθηκε την 1/8/1934 στο Δροσάτο Κιλκίς, από αγροτική φτωχή οικογένεια προσφύγων από το Καρς του Πόντου. Είχε πέντε αδέρφια: Τον Θεόφιλο, που σκοτώθηκε από την ΠΑΟ έξω από τη Δοϊράνη, την Ολγα, τον Απόστολο (Κορδώνης) που πέθανε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης, τον Χαράλαμπο (Χάμπο) που έκανε φυλακές - εξορίες, ήταν στον εφεδρικό ΕΛΑΣ, και τον Λάζαρο, που μετά από τη μάχη στη Θεσσαλονίκη αιχμαλωτίστηκε και εκτελέστηκε στο Επταπύργιο, μόλις 18 χρόνων.

Το 1963 παντρεύτηκε την Ελισάβετ (Λίζα), απέκτησαν δύο κόρες, την Μαρία και την Ιωάννα. Το 1972 βρέθηκε μετανάστης στη Σουηδία, έγινε μέλος του Κόμματος το 1975. Το 1996 επαναπατρίστηκε στη γενέτειρά του Δροσάτο Κιλκίς, όπου έγινε η σύνδεσή τους στο Κόμμα.

Σαράντα μέρες μετά το θάνατό του αποχαιρετάμε τον σ. Χάρη υποσχόμενοι ότι θα βαδίσουμε στον δρόμο που χάραξε. Μπροστά στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος δεσμευόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα δρούμε για την υλοποίηση των προγραμματικών στόχων του Κόμματος. Ετσι τιμούμε τον σύντροφο, τους αγώνες του ίδιου και τόσων άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ