Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δοθεί λύση στα προβλήματα του κλασικού αθλητισμού

Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Αυγενάκη στη Θεσσαλονίκη

Το Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Το Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης
Το «απύθμενο θράσος» του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη καταγγέλλει η Αθλητική Επιτροπή της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή την προχτεσινή του επίσκεψη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, όπου προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα για τον χώρο του στίβου στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο ίδιος «δίνει πολύ βάρος στον στίβο» και ότι «σε όλη την επικράτεια τρέχουν άνω των 50 έργων στιβικού χαρακτήρα». Ειδικά για το Καυτανζόγλειο επεσήμανε ότι πολύ σύντομα θα μπορούν να φιλοξενηθούν στο στάδιο μεγάλες διοργανώσεις, μετά και την παράδοση του ελαστικού τάπητα.

Την ίδια ώρα όμως, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αθλητική Επιτροπή της Οργάνωσης του ΚΚΕ:

«Με το νομοσχέδιο για το αθλητικό μητρώο των σωματείων και την πολύχρονη μηδενική χρηματοδότηση της ΓΓΑ, τα περισσότερα αθλητικά σωματεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε η κατασκευή του ελαστικού τάπητα, με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου του 2019, παρ' όλα αυτά σήμερα το κεντρικό στάδιο του ΕΚΣ συνεχίζει να παραμένει εργοτάξιο.

Στο Καυτανζόγλειο εδρεύει το Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, που έχει αθλητές υψηλού επιπέδου από τη Βόρεια Ελλάδα, που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες. Για αυτούς τους αθλητές, όπως και για τους άλλους αθλητές άνω των 30 σωματείων της Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει χώρος για προπονήσεις, διότι το προπονητήριο στίβου (βοηθητικό) δεν χωρά τόσους αθλητές μαζί με τις ακαδημίες.

Πολλά από τα όργανα του στίβου που βρίσκονται στο ΕΚΣ για τους αγώνες είναι κατεστραμμένα και άλλα χρειάζονται επισκευή.

Υπόσχεται νομοθετική ρύθμιση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τη φιλοξενία της στις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου, έως ότου προχωρήσει το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας. Ομως αυτό που δεν είπε ο κ. Αυγενάκης είναι τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση με τον στίβο».

Και συμπληρώνει:

«Οι αθλητές, οι προπονητές, οι αθλητικοί σύλλογοι του στίβου γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση. Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να γυμναστούν αθλητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα φέρνουν πανευρωπαϊκές, παγκόσμιες και Ολυμπιακές νίκες. Σε αυτές τις συνθήκες προσπαθούν να γυμναστούν χιλιάδες παιδιά που εν έτει 2021 τρέχουν πάνω σε τσιμέντο γύρω από το ΕΚΣ, διότι δεν χωρούν όλοι στο βοηθητικό γήπεδο, και επιτρέπουν τη χρήση τους μόνο στις ακαδημίες των συλλόγων Κ16 και άνω. Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη με ιστορία στον κλασικό αθλητισμό, έχει "μείνει" με ένα βοηθητικό γήπεδο δίπλα στο Καυτανζόγλειο, αφού και το ΔΑΚ Αμπελοκήπων δεν έχει παραχωρηθεί ακόμα.

Χρειάζεται άμεσα να βρουν επίλυση τα προαναφερθέντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλασικός αθλητισμός της Θεσσαλονίκης και ειδικά το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο. Να υπάρξει ασφαλής επανεκκίνηση του αθλητισμού, με κρατική ευθύνη, χωρίς επιβάρυνση των σωματείων, των αθλητών και των γονιών, για έκτακτη επιπλέον χρηματοδότηση των Σωματείων και των Ομοσπονδιών, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες λειτουργίας τους».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι «η άθληση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Η λαϊκή οικογένεια να διεκδικήσει την ανάγκη της αυτή, να την εντάξει στο πλαίσιο του συνολικότερου αγώνα για μία κοινωνία που θα βλέπει τον αθλητισμό σαν δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, όπου ο σχεδιασμός του κράτους για τον αθλητισμό θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις (χρηματοδότηση, υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη) ώστε όλα τα αθλήματα να αναπτύσσονται με βάση τις ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ