Κυριακή 27 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Ελληνοτουρκικές σχέσεις στο φόντο της ΝΑΤΟικής δράσης και εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που υπονομεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, αποκαλύπτουν μια επικίνδυνη πραγματικότητα, αφού οι διεκδικήσεις της Τουρκίας ενισχύονται από τη ΝΑΤΟποίηση της περιοχής (σελίδα 5)

Οπου προχωρά η ιδιωτική ασφάλιση, όπου οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να τζογάρουν για να εξοικονομήσουν μια σύνταξη, χάνουν. Κερδίζει μόνο το μεγάλο κεφάλαιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αμερικανική «Enron», οι εργαζόμενοι της οποίας επένδυσαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στις μετοχές της και με την πτώχευση, μαζί με την εργασία τους, έχασαν και την ασφάλιση (σελίδα 8)

Στελέχη της ΚΟΑ του ΚΚΕ μιλούν για τη δίμηνη πολιτική εξόρμηση του Κόμματος στο χώρο των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Οι οργανώσεις του ΚΚΕ συνολικά, αλλά και ο κάθε ένας κομμουνιστής, με το φυλλάδιο του Κόμματος, που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της εξόρμησης, στο χέρι έχουν ήδη πραγματοποιήσει δεκάδες περιοδείες σε χώρους όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι ΕΒΕ από διάφορους κλάδους και συνεχίζουν με ένα ευρύ προγραμματισμό δράσης (σελίδες 14-15)

Εξαρση της ακρίβειας στις αρχές του νέου χρόνου που αποδόθηκε σε συγκυριακούς παράγοντες, όταν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε βασικά είδη λαϊκής ανάγκης τις κάνουν οι μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις αυτών των τομέων (σελίδα 19)

«Enron», μια υπόθεση που με τις παρενέργειές της, αλλά και τις συνέπειες από τη συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ φέρνει στην επιφάνεια όλα τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος και τον παρασιτικό του χαρακτήρα, από τα οποία βεβαίως χαμένοι είναι μόνιμα οι εργαζόμενοι (σελίδα 20)

Εντεκα χρόνια πριν, τα ξημερώματα της δεκάτης εβδόμης Γενάρη, ηχούσαν οι σειρήνες της ιρακινής πρωτεύουσας. Η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» σήμαινε την έναρξη του πολέμου στον Κόλπο. Ενός πολέμου που ακόμη δεν έχει τελειώσει (σελίδες 30-31)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ