Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Αγωνιστικά ραντεβού σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που φέρνει τις εργασιακές "ανατροπές του αιώνα", να ανατραπεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμορφώνει τη σύγχρονη "εργασιακή ζούγκλα"», απαιτούν οι φοιτητικοί σύλλογοι που κινητοποιούνται σήμερα, συνεχίζοντας παράλληλα τον αγώνα τους για να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές και να διασφαλιστούν οι όροι της εξεταστικής τους, ώστε να έχουν όλοι ισότιμη πρόσβαση σε αυτή.

Σχετικά αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί στην Αθήνα στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οι φοιτητές διεκδικούν μέτρα προστασίας για διά ζώσης διδασκαλία στο σύνολο των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων για όλα τα έτη σπουδών, όπως πρόσληψη καθηγητικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας, άμεσο εμβολιασμό φοιτητών, τακτικά διαγνωστικά τεστ, δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, αύξηση δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Διαμηνύουν ακόμα πως ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί και απαιτούν να μην υπάρξει καμία σκέψη για νέο αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

  • «Τέχνη ζωντανή - Ανοιχτά ΑΕΙ» είναι το θέμα της μουσικοθεατρικής διαδικτυακής εκδήλωσης που προετοιμάζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Καλλιτεχνικών Τμημάτων ΑΕΙ και θα παρουσιάσουν την Κυριακή 30 Μάη. Η διαδικτυακή μουσικοθεατρική εκδήλωση, που θα προβληθεί σε επίσημες σελίδες του συντονισμού των Συλλόγων στα social media (Facebook, YouTube), είναι ένας ακόμη τρόπος να προβληθούν πανελλαδικά τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών και για την ακύρωση του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ