Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι στα διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας

Στην οργάνωση της πάλης για την αποτροπή της εγκατάστασης σταθμού διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας καλεί το ΚΚΕ. Σε αγώνα καλούν και οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο Χαλκιδέων, χαρακτηρίζοντας υποκριτικές τις αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την επαναφορά των σχεδίων για εγκατάσταση διοδίων στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκίδα και την Εύβοια με τον ΠΑΘΕ και την επανεκκίνηση των διαδικασιών για έναρξη των εργασιών, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, σε δήλωσή του τονίζει: «Το ΚΚΕ για μια ακόμα φορά εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του με την εγκατάσταση σταθμού διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας. Το ΚΚΕ αντιπάλεψε την προσπάθεια εγκατάστασής τους από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα το κάνει με όλες του τις δυνάμεις και τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να επιβάλει και νέο χαράτσι στο λαό της περιοχής».

Σημειώνει επίσης ότι το ΚΚΕ, έχοντας ως πάγια θέση του την κατάργηση όλων των διοδίων, θα πάρει άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες και καλεί τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να οργανώσουν την πάλη τους για να ματαιωθεί ο αντιλαϊκός σχεδιασμός της κυβέρνησης ΝΔ, να αποτραπεί η εγκατάσταση νέων διοδίων και να καταργηθούν τα διόδια.

Υποκριτική στάση από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Την ίδια στιγμή, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με αφορμή τις διαφωνίες τοπικών στελεχών και παραγόντων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για υποκριτική στάση, σημειώνοντας ότι ενώ συμφωνούν με τις συμβάσεις παραχώρησης και τη λογική της ανταποδοτικότητας, με τις όποιες διαμαρτυρίες τους επιχειρούν να θολώσουν το τοπίο και να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ακόμη και σήμερα υιοθετούν τη λογική των συμβάσεων παραχώρησης, πλάι στις ΣΔΙΤ, υιοθετώντας πλήρως τις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ, ώστε να μεταφέρουν την κρατική ευθύνη στην υποχρέωση του λαού να πληρώνει για τα έργα και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί (...) στο κλίμα της συνεχώς επεκτεινόμενης εμπορευματοποίησης. Σε αυτήν τη βάση και επειδή όλοι γνώριζαν πως τα διόδια του δρόμου προς τη Χαλκίδα προβλέπονταν και πως είχαν δοθεί σε εργολαβική εταιρεία, σαν αμοιβή για παρέμβασή της σε άλλο μέρος, θεωρούμε την αντίδραση των στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ υποκριτική», τονίζουν στην ανακοίνωση και προσθέτουν:

«Ο περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι και τα άλλα πολιτικά τους στελέχη το ήξεραν, όπως ξέρουν πολύ καλά πως οι συμβάσεις παραχώρησης είναι μέθοδος που χρησιμοποίησαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν. Το σκηνικό των αντιδράσεων που σήμερα προβάλλουν δεν μπορεί να εξαπατήσει κανέναν. Δεν μπορεί να γίνει "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες».

Από την πλευρά τους, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Χαλκιδέων εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας, τη στήριξη κάθε κινητοποίησης για τη ματαίωση των σχεδιασμών.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «δεν συμμεριζόμαστε την άποψη της δημάρχου και των υπόλοιπων παρατάξεων για τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των διοδίων» και τονίζουν: «Είμαστε αντίθετοι με τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών σε ιδιωτικές εταιρείες που θησαυρίζουν (...) Η επιβολή διοδίων για τη χρήση των δρόμων αποτελεί τεράστια πρόκληση για το λαό που έχει πληρώσει διπλά και τριπλά για την κατασκευή τους, που ήδη φορολογείται άγρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ