Σάββατο 29 Μάη 2021 - Κυριακή 30 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ
ΦΩΤΟ 3

Ο Αγγελος Αναγνώστου προσφέρει το ποσό των 500 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του τιμημένου ΚΚΕ και στη μνήμη του πατέρα του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, μαχητή στον ΕΛΑΣ, που ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο από το 1945 έως το 1949, της θείας του ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το Μάη του 1948 σε μάχη στον Βαθύτοπο Δράμας, και του θείου του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και κατόπιν πολιτικού πρόσφυγα στη Βουλγαρία.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα ΜΠΟΥΤΑ ΒΑΓΓΕΛΗ προσφέρω 150 ευρώ στο Κόμμα που αποτελεί το νου, την καρδιά και τον οργανωτή της εργατικής τάξης, μέσα από τις γραμμές του οποίου πάλεψε σ' όλη του τη ζωή. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου μας.

Η κόρη του Μπούτα Πόπη

Οι εγγονές του Ευαγγελία και Αθηνά

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ (Ευστρατουδάκη), από τον Φοίνικα Ικαρίας, ΗΛΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ (Σινιόρη), από το Καραβόσταμο Ικαρίας, ΑΝΔΡΕΑ ΑΜΑΞΗ, από το Καταφύγι Ικαρίας, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΗ, από το Αυλάκι Ικαρίας, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Σίμος Ευστρατουδάκης, Βάσω Ευστρατουδάκη

ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΤΟΥΛΑΣ ΚΟΥΤΣΙΔΟΥ - ΧΑΜΑΛΙΔΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα πρόωρα από κοντά μας, αντί για λουλούδια προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας. Τούλα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το καλοσυνάτο βλέμμα σου, το γέλιο σου, την ανησυχία και προθυμία σου για το Κόμμα μας.

Αγγελική Πυρ. - Κική Ντ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 7/2/2021, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, του οποίου μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του υπήρξε μέλος, 70 ευρώ μέσω της ΚΟΒ «Νίκου Μπελογιάννη» Κοκκινιάς.

Γ. Μ., Νίκαια

Κ. Ν.. Ατλάντα ΗΠΑ

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ γεννήθηκε στη Λάρισα το 1940. Το 1960 μπαίνει στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και αφού την ολοκληρώνει συνεχίζει τις σπουδές του στη Νομική Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1968. Υπηρέτησε σε Δημοτικό Σχολείο στην Πεύκη, όπου εισέπραξε την αγάπη από τη σχολική κοινότητα και όχι μόνο. Ολη του τη ζωή ήταν σταθερός υποστηρικτής του ΚΚΕ, το οποίο αγάπησε και αγαπήθηκε από αυτό.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης.

  • Η ΚΟ Λυκόβρυσης - Πεύκης του ΚΚΕ αποχαιρετά τον ΚΩΣΤΑ ΣΑΜΠΑΝΗ, έναν άξιο και αγαπητό συνοδοιπόρο. Βρισκόταν σταθερά στο πλευρό του Κόμματος, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύντροφος οξυδερκής και καλλιεργημένος, δεν σταματούσε ποτέ την αναζήτηση για τη γνώση και με σταθερό προσανατολισμό την επαναστατική κομμουνιστική προοπτική. Θα μείνει αξέχαστος στους συντρόφους και φίλους για τις τεκμηριωμένες του παρεμβάσεις που προκαλούσαν όλους μας να κατακτήσουμε ακόμα πιο βαθιά τη μαρξιστική - λενινιστική κοσμοθεωρία. Ακόμα και τα σοβαρά προβλήματα υγείας δεν κατάφεραν να τον κάνουν να αποχωριστεί τη μελέτη του «Ριζοσπάστη» και την επαφή του με την Κομματική Οργάνωση.

ΜΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Με μεγάλη συγκίνηση εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι σύντροφοι και φίλοι της Κομματικής Οργάνωσης Λυκόβρυσης - Πεύκης που τον αγάπησε συγκεντρώσαμε 370 ευρώ στη μνήμη του για οικονομική ενίσχυση.

***

ΦΩΤΟ 2

Η Μαρία Μπουλά (Μαρούσκα Χαλκίδου), από την Καβάλα, στη μνήμη του συντρόφου της στη ζωή και στον αγώνα ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΛΑ, στελέχους του ΚΚΕ και του καπνεργατικού κινήματος στην Καβάλα, και του αδερφού της ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΗ, από τα Παλατίτσια Ημαθίας, προσφέρει το ποσό των 150 ευρώ στην ΤΟ Καβάλας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου της ΒΑΣΙΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, που «έφυγε» στις 22 Μάη 2007, η Ελπίδα Κρητικού προσέφερε στο Κόμμα 50 ευρώ. Ο Βασίλης Κρητικός, από την Ερεσό της Μυτιλήνης, υπήρξε μέλος οικογένειας αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και έως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Φλεβάρη 2021 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το φευγιό του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΤΣΕΚΟΥΡΑ, που αναπαύεται πλέον στην πατρική του αρκαδική γη. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Ανάκασας, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΣΓΟΥΡΑΚΗ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κουκακίου Αθήνας, το ποσό των 50 ευρώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η σύζυγος Νικολέτα Σγουράκη

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση 28 χρόνων από τον χαμό του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΙΔΗ, η μητέρα του Παρθένα Κωστίδου και η αδελφή του Σοφία Κωστίδου προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο, μέσω της ΚΟΒ Χράνης - Κορινού Πιερίας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Μάη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΗΣ. Στη μνήμη του ο αδελφός του Νίκος προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανατολικών Συνοικιών Ηρακλείου.

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος Κανελλόπουλος Γιάννης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων στη μνήμη της αδελφής του ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΗ και του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ (φωτ.).

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, που στις 30 Μάη συμπληρώνονται 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, η κόρη του Αλέκα Χριστοπούλου προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αρκτικού Διαμερίσματος Πάτρας. Ο σύντροφος Ανδρέας υπήρξε μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην Ακροναυπλία και τα Γιούρα και έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στο Κόμμα και τα ιδανικά του.

***

ΦΩΤΟ

Με θλίψη αποχαιρετήσαμε τον αγαπημένο μας σύντροφο, οικογενειακό φίλο, θείο, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΙΤΣΑ, που τόσο ξαφνικά «έφυγε» από κοντά μας. Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, στα ιδανικά του οποίου παρέμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του.

Μπάμπης Τσάκαλος, Παναγιώτης Καπετανάκης, Λαμπρινή Τσάκαλου, Ελένη Τσάκαλου, Γιάννης Καρατσόλης, Ευαγγελία Σταμούλη, Δημήτριος (Τάκης) Σερβετάς, Πόπη Καταπόδη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του μουσικού και εικαστικού ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σταμ. ΛΕΚΚΑ, από την οικογένειά του, διά χειρός Αγγελου Χ. Γόντικα, προσφέρεται στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, το ποσό των 300 ευρώ.

ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ, της αγωνίστριας, μητέρας και γιαγιάς, η κόρη της Μαρία προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ελευσίνας, για τους 6 μήνες από τη βαριά μας απώλεια.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από ένα μήνα «έφυγε» απ' τη ζωή ο αγαπημένος σύντροφος ΑΡΤΕΜΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ. Πρωτοστάτησε στα χρόνια της μεταπολίτευσης στους αγώνες των εκτελωνιστών. Μετά τη συνταξιοδότηση του συνέβαλε στη δράση του Κόμματος στην Παλιά Κοκκινιά. Σύντροφος που ξεχώριζε για την ευρυμάθεια, τη σεμνότητα και τη γλυκύτητά του, μας λείπει, ήδη, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που σχεδιάζουμε. Θα τον θυμόμαστε!

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μαρία και τα παιδιά του, Φρόσω και Σίμος, προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Γ΄- Δ΄ Διαμερίσματος Πειραιά.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 61 χρόνων, η ΣΟΡΟΒΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, σύζυγος Ιωάννη Σοροβού, μετά από μάχη με την επάρατο. Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον γιατρό κ. Παναγιώτη Ζήκο, αιματολόγο του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» και στο νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής που από την πρώτη στιγμή έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για την καλυτέρευση της υγείας της. Στη μνήμη της αγαπημένης σε όλους η οικογένειά της προσφέρει οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τριχωνίδας.

***

ΦΩΤΟ 3

Στις 26 του Μάη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος ΜΑΡΙΑ ΒΟΤΣΗ. Στις 5 Αυγούστου του 1946 εκτέλεσαν τον αξέχαστο αδερφό μου ΝΙΚΟ ΒΟΤΣΗ, 20 χρόνων. Πρόσφατα, στις 5 Μάη, «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μου φίλος και σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΟΥΣΗΣ από κορονοϊό. Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νέας Ζίχνης Σερρών.

***

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΟ

Στις 15 του Απρίλη «έφυγε» από κοντά μας αδόκητα, νικημένος από τον καρκίνο, ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ, βυθίζοντας εμάς, τους δικούς του ανθρώπους και τους οικείους του, σε βαθύ πένθος.

Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1967 και ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 8 χρόνων. Στα 14 μόλις χρόνια του έγινε μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στην Πολωνία, όπου και ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές. Υπήρξε ένας αγνός και ιδεολόγος κομμουνιστής, ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία, ένα στήριγμα και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Η ίδια του η ζωή ενσάρκωνε, άλλωστε, τούτο τον αγώνα. Η σκέψη μας βρίσκεται στη γυναίκα του Γιώτα Μπαχτσεβάνα, στα δίδυμα εννιάχρονα αγόρια του, τον Θεόφιλο και τον Δημήτρη, στους γονείς του Θεόφιλο και Αννα και τον αδερφό του Γιάννη.

Ο Ανδρέας, η μορφή του, οι ιδέες, οι αξίες, το ήθος, η σεμνότητα και η αγωνιστικότητά του, η πεποίθησή του ότι μας αξίζει ένας δικαιότερος κόσμος, θα είναι πάντα δίπλα στην ψυχή, στο μυαλό, στις πράξεις μας και θα μας συντροφεύουν για πάντα. Στη μνήμη του αφιερώνουμε στον αγαπημένο του «Ριζοσπάστη» το ποσό των 500 ευρώ.

Οι φίλοι του


ΜΑΡΙΑ ΒΟΤΣΗ
ΜΑΡΙΑ ΒΟΤΣΗ

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ (ΣΙΝΙΟΡΗΣ)
ΗΛΙΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ (ΣΙΝΙΟΡΗΣ)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΜΑΞΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΜΑΞΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΒΟΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΤΣΗΣ

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΟΥΣΗΣ

ΤΟΥΛΑ ΚΟΥΤΣΙΔΟΥ ΧΑΜΑΛΙΔΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΚΟΥΤΣΙΔΟΥ ΧΑΜΑΛΙΔΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ
ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΟΡΟΒΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΟΡΟΒΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ