Τετάρτη 2 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Νέο δυναμικό «όχι» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ

Από την κινητοποίηση με το μεγάλο ΟΧΙ με κόκκινα πανιά στο Θόλος
Από την κινητοποίηση με το μεγάλο ΟΧΙ με κόκκινα πανιά στο Θόλος
Συμβολικό πρώτο μήνυμα ενάντια στο χτίσιμο κλειστής δομής για τους ξεριζωμένους στην περιοχή Θόλος της Χίου έστειλαν το απόγευμα της Δευτέρας κάτοικοι του νησιού. Με κόκκινα πανιά σχηματίστηκε ένα μεγάλο «όχι» στη Θέση Ακρα Παχύ στο Θόλος, από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων και Αιρετών των Τοπικών Συμβουλίων Βροντάδου, Λαγκάδας, Συκιάδας και Καρδαμύλων. Με αυτόν τον τρόπο, για άλλη μια φορά οι κάτοικοι έδειξαν την αντίθεσή τους στις προθέσεις της κυβέρνησης για έναρξη των σχετικών έργων στη Θέση Ακρα Παχύ και δημιουργία μιας μόνιμης φυλακής ψυχών της ΕΕ.

Το συγκεκριμένο σημείο, που είναι και περιοχή Natura, τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στο επίκεντρο και θα παρακολουθείται από Επιτροπή Αγώνα, ενώ το Σάββατο 5 Ιούνη προγραμματίζεται λαϊκή συνέλευση στις 5.30 μ.μ., με τη συμμετοχή κατοίκων του Βροντάδου, της Λαγκάδας, της Συκιάδας και των Καρδαμύλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαζικοί φορείς και κάτοικοι σε Λέσβο και Χίο εδώ και μήνες κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στη μετατροπή των νησιών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ξεριζωμένους την οποία προωθεί η κυβέρνηση, με βάση τους ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς, την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και τη Συνθήκη του Δουβλίνου, που εγκλωβίζουν στη χώρα μας πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι θέλουν να πάνε σε άλλους προορισμούς. Την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διενέργεια διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή των φυλακών στη Λέσβο, στη θέση Πλάτη (Βάστρια) του δήμου Μυτιλήνης, σε έκταση περίπου 240 στρεμμάτων, και στη Χίο στο Θόλος, σε έκταση περίπου 141 στρεμμάτων, καθώς επίσης την «αναβάθμιση» των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Φυλακίου. Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 142 εκατ. ευρώ και είναι ανοιχτός για υποβολή προτάσεων και αίτησης συμμετοχής σε κάθε ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα εντός της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ