Κυριακή 3 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέτρα για την εγκατάλειψη βρεφών

Η επιδημία της «εγκατάλειψης» βρεφών από τις μητέρες τους - όπως τα ΜΜΕ μας πληροφορούν - έχει ως αποτέλεσμα, 50 παιδιά ετησίως να καταλήγουν σε ιδρύματα.

Ετσι, αντί ν' ασχολούμαστε μόνο με το θέμα της εγκατάλειψης των παιδιών (το δέντρο), καλό θα ήταν να δούμε και το θέμα της εγκατάλειψης των νεαρών αυτών μητέρων (το δάσος), που τις περισσότερες φορές προβαίνουν σε αυτή την πράξη για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους. Πιστεύω, βέβαια, ότι αυτό δεν το κάνουν χωρίς οδύνη και χωρίς συναίσθηση ευθύνης (ναι ευθύνης!) απέναντι στη νέα ζωή - αντί να κάνουν έκτρωση ή να το πετάνε στα σκουπίδια.

Επειδή λοιπόν στην περίπτωση αυτή, θύματα είναι και τα παιδιά και οι νεαρές μητέρες τους, το σωστό είναι να θεσμοθετηθούν άμεσα από την πολιτεία, όπως συμβαίνει σε ορισμένα πολιτισμένα κράτη, τα παρακάτω:

Ο Ανώνυμος Τοκετός, έτσι ώστε οποιαδήποτε γυναίκα, να δύναται να γεννήσει στα Δημόσια Μαιευτήρια του ΕΣΥ, χωρίς την υποχρέωση να δηλώσει τα προσωπικά της στοιχεία. Να έχει δε, τη δυνατότητα, είτε να αφήσει το παιδί της εκεί, είτε να το πάρει μαζί της.

Να δημιουργηθεί Τράπεζα Βρεφών, ειδικά διαμορφωμένη στα Δημόσια Μαιευτήρια του ΕΣΥ, όπου οποιαδήποτε γυναίκα θα έχει τη δυνατότητα να αφήσει το βρέφος της χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Και τέλος, η υιοθεσία να γίνεται με ευκολότερες διαδικασίες, ώστε τα παιδιά αυτά, αμέσως να καταλήγουν σε άτεκνα ζευγάρια, που θα τους δώσουν την αγάπη, την οποία η φυσική τους μητέρα δεν μπόρεσε (και όχι δεν ήθελε, ίσως) να δώσει για κοινωνικούς ή οικονομικούς λόγους.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΡΚΟΦΙΚΗ

Δικηγόρος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ