Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Φοιτητικά Φεστιβάλ σε άλλες πόλεις

Με σύνθημα «Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!», οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΑΕΙ κάνουν αυτή την περίοδο τα Φοιτητικά Φεστιβάλ τους. Πέρα από το μεγάλο ραντεβού της Αθήνας στις 18 - 19 Ιούνη, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, Φοιτητικά Φεστιβάλ γίνονται αυτές τις μέρες και σε άλλες πόλεις.

Την Παρασκευή 18 Ιούνη, γίνεται το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα, που θα διεξαχθεί στο Γαιόπολις (πρώην ΤΕΙ). Το πρόγραμμα αρχίζει στις 7 μ.μ. και περιλαμβάνει: Τουρνουά σκακιού, graffiti event, ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας, και συναυλία με τους Αλέξανδρο Μπαρμπούτη, Κωνσταντίνα Κατσογιάννη, Στέλιο Καραβίδα, Smakos, Pisum Sativum.

Φοιτητικά Φεστιβάλ διοργανώνονται, επίσης, στην Κρήτη.

Στα Χανιά, οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο 19 Ιούνη, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών και θα περιλαμβάνουν: Συναυλίες με τον Χρήστο Θηβαίο και με τους «Heming ways» και «Meridian Black». Ομιλία από τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Παρουσίαση ομαδικής εργασίας με θέμα «Αγώνας για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα». Συζήτηση με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Πράσινη Ανάπτυξη», όπου θα μιλήσει ο Αντρέας Ανδρονικάκης, υποψήφιος διδάκτορας και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ.

Στο χώρο θα υπάρχουν έκθεση αφιερωμένη στις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Αντίστοιχα στο Ηράκλειο, το Φοιτητικό Φεστιβάλ γίνεται την Κυριακή 20 Ιούνη, στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι (ευκάλυπτος). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Ομιλία του Τζόνι Γκιολίκου, Γραμματέα του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ. Μουσικό αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων. Θεματικές συζητήσεις με τίτλους: «Η Υγεία στα χρόνια της πανδημίας και η προοπτική των αποφοίτων», «Επιστήμη και έρευνα: Από ποιον για ποιον;», «Δούλοι τον 21ο αιώνα ή ζωή με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής».

Στον χώρο θα υπάρχουν: Εκθεση για τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις, περίπτερο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στις 25 και 26 Ιούνη, η σκυτάλη θα περάσει στο Φοιτητικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του δημαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ