Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα κόντρα «Δικεφάλων»

Ξανά στη σέντρα σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Sportidea

Ξανά στη σέντρα σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Ντέρμπι «Δικεφάλων»... πράξη δεύτερη. Μετά την Τούμπα, όπου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας, έφτασε η ώρα που οι δύο από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας μας θα βρεθούν εκ νέου αντιμέτωπες, στη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου. Σήμερα, λοιπόν, όλα τα βλέμματα αναμένεται να στραφούν στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρώτη μάχη των «Δικεφάλων» (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στους «4» της διοργάνωσης. Στο στρατόπεδο της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, παρά το γεγονός ότι οι φημολογίες περί δανεισμού των Καψή και Νάβας προκάλεσαν προσωρινή αναστάτωση (η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πως δεν έχει τίποτα να αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα), χτες επικρατούσε ηρεμία. Ωστόσο, το άγχος της αποφυγής της ήττας σε ακόμα ένα ντέρμπι, υποβόσκει στους κόλπους των «κιτρινόμαυρων», που σήμερα θα προσπαθήσουν εντός αγωνιστικού χώρου να το αποβάλουν και να πάρουν το προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Απόντες από το δύσκολο, όπως αναμένεται, έργο της «Ενωσης» θα είναι οι Ιβιτς (πήρε κάρτα στο ματς με τον Κιλκισιακό), Καψής (ένιωσε ενοχλήσεις στο εγχειρισμένο γόνατο και αποκλείστηκε από την αποστολή), ενώ το «παρών» θα δώσουν κανονικά ο Κασάπης (επιστρέφει από τιμωρία) και ο Πετκόφ (αποθεραπεύτηκε πλήρως).

Στην αντίπερα όχθη, έτοιμοι για ακόμα μια «υψηλή πτήση», δείχνουν να είναι οι παίχτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μετά την κατάκτηση της νίκης έναντι της σημερινής τους αντιπάλου, θέλουν να κάνουν το... 2-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το κλίμα στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι πολύ καλό και παρόλο που πρωτεύον στόχος των περσινών κυπελλούχων είναι η είσοδός τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, όλοι στο σαλονικιώτικο στρατόπεδο θεωρούν τις μάχες του Κυπέλλου και δη κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, εξαιρετικά σημαντικές. Αλλωστε, όπως δηλώνουν παίχτες του «Δικεφάλου», στόχος τους είναι να κυνηγούν την κατάκτηση όλων των στόχων τους. Από την αποστολή του ΠΑΟΚ που ταξίδεψε για την Αθήνα, απουσίαζε ο Μπορμπόκης, ο οποίος υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και πιθανότατα θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου δέκα μέρες. Κατά τ' άλλα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θεωρεί ότι η πρόκριση θα περάσει στα χέρια όποιας ομάδας παρουσιαστεί και στα δύο παιχνίδια, πιο δυνατή και πιο τυχερή.

Στο μεταξύ, στη μάχη της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, ρίχνεται σήμερα ακόμα ένα ζευγάρι. Συγκεκριμένα, η Ξάνθη υποδέχεται τον Αρη (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) με μοναδικό σκοπό τη νίκη που θα της δώσει τη δυνατότητα να ελπίζει για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οσον αφορά στους φιλοξενούμενους, παρ' όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τις τελευταίες μέρες και που κάποια από αυτά συνεχίζουν να τους ταλανίζουν, αναμένεται να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Χτες οι παίχτες του Αρη αντίκρισαν το... χρώμα του χρήματος και πλέον μοναδικός σκοπός τους είναι να μη χαλάσουν την ευφορία που τους δημιούργησε η εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ