Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διακομματική συμφωνία για το κρατικό πακέτο για τις υποδομές

Την κατάληξη συμφωνίας Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία ανακοίνωσε χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναφορικά με το κρατικό πακέτο στήριξης των επενδύσεων στις υποδομές, καθώς αυτό αποτελεί κομβικό στοιχείο για τον στρατηγικό στόχο της αστικής τάξης των ΗΠΑ να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα έναντι της Κίνας.

Αποτυπώνοντας βέβαια και τους έντονους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς εντός των ΗΠΑ για τη μοιρασιά του νέου τεράστιου πακέτου στήριξης του κεφαλαίου (υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 1,2 τρισ. δολάρια για 8 χρόνια), ο Μπάιντεν ανέφερε ότι το αποτέλεσμα ήταν συνδυασμός συμβιβασμών, καθώς «καμία πλευρά δεν πήρε όσα ήθελε».

Σύμφωνα με τις σχετικές «διαρροές» στα ΜΜΕ, στη συνολική συμφωνία περιλαμβάνεται ένα πρώτο πακέτο 579 δισ. δολαρίων για νέες επενδύσεις στις μεταφορές (οδικές, σιδηροδρομικές κ.ά.), στα δίκτυα Ενέργειας, στις Τηλεπικοινωνίες κ.α. Για το αόριστο μέλλον παραπέμπονται τα όσα εξήγγειλαν προηγουμένως οι Δημοκρατικοί για «επενδύσεις στις ανθρώπινες υποδομές», που εντάσσονται βέβαια στον ίδιο στόχο, την προσαρμογή του εργατικού δυναμικού στις τρέχουσες ανάγκες των μονοπωλίων και την προώθηση ορισμένων μέτρων ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ