Τρίτη 29 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΦΩΤΟ

Προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του Κόμματός μας, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 150 ευρώ στη μνήμη του συζύγου, αδελφού, πατέρα και πάνω από όλα συντρόφου, ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ.

Η γυναίκα του Αγγέλα, η αδελφή του Βάγια και τα παιδιά του Γιώργος και Κωνσταντίνος

***

Στη μνήμη των ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΩΝ Αρκαδίας που έδωσαν το αίμα τους κατά την εποποιία 1941-1947 ενισχύω το Κόμμα μας το ΚΚΕ με το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου.

Μίμης Σαράντος

***

ΦΩΤΟ

ΕΙΡΗΝΗ του Μαγιού άνθος, πάντα θα λουλουδίζεις. Χρώματα και μοσχοβολιές, την πλάση θα γεμίζεις.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ, που «έφυγε» πριν από ένα χρόνο από τη ζωή, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Κυψέλης 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αλέξανδρος Λελεκάνος

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Ταύρου προσφέρει στη μνήμη του σ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ 240 ευρώ. Επίσης, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της σ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗ που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Σ. Μ.

***

ΦΩΤΟ

Με θλίψη πληροφορήθηκα, από τον «Ριζοσπάστη», το θάνατο του σ. ΤΑΣΟΥ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗ (φωτ.). «Εφυγε» ένας ακόμα από τους τελευταίους της δρακογενιάς των κομμουνιστών συνεταιριστών - συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος που με την παρουσία και τη δράση τους στο αγροτικό κίνημα πριν αλλά και μετά την περίοδο της Χούντας σηματοδότησαν τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ στο αγροτικό κίνημα της χώρας μας την περίοδο αυτή. Πραγματικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που γνώρισα και συνεργάστηκα ως δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» μας με τέτοιους συντρόφους όπως οι ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ και τα νεότερα αγροτικά στελέχη του ΚΚΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΑΚΗ. Επίσης με τον σ. μπάρμπα ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ, ηγετικό στέλεχος του Κόμματος που για ένα μεγάλο διάστημα ήταν επικεφαλής του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ. Δίδαξαν ήθος παλεύοντας όλη τη ζωή τους με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα και χωρίς να τα διπλώσουν μπροστά στις δυσκολίες και θυσίες που απαιτεί ο αγώνας των κομμουνιστών για ένα καλύτερο αύριο, «για ν' ανθρωπέψει ο άνθρωπος» όπως έλεγε, παραστατικά, ο σ. μπάρμπα Κώστας Λουλές.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ
Στη μνήμη όλων αυτών των αγαπημένων συντρόφων, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα διδάχτηκα από το παράδειγμά τους στον κοινό μας αγώνα, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», συμβολικά, 50 ευρώ για την ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ.

Γιάννης Ζαγγανάς, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη»


ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ

ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ