Τετάρτη 30 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Καταγγέλλουν τα ψεύδη του υφυπουργού Αθλητισμού

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για τα όσα υποστήριξε στη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τους αποφοίτους των ΣΕΦΑΑ

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και των αποφοίτων των Σχολών Φυσικής Αγωγής κατά των διατάξεων του αθλητικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Σημειώνεται πως με το νέο νόμο προκαλείται περαιτέρω υποβάθμιση του πτυχίου προπονητή για τους αποφοίτους των ΣΕΦΑΑ, το οποίο εξισώνεται με την πιστοποίηση αθλητικών σεμιναρίων από άλλους φορείς, ενώ προωθείται και η δημιουργία σχολών προπονητών από αθλητικούς φορείς.

Με πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής και η Πανελλήνια Ενωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης καταφέρονται κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τα όσα υποστήριξε για τους αποφοίτους των ΣΕΦΑΑ κατά την ομιλία του στη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου (17/6). Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού ισχυρίστηκε ότι οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτικοί και δεν είναι προπονητές.

Κάτι που στην επιστολή τους ο Σύλλογος Πτυχιούχων Προπονητών και η Ενωση Προπονητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης χαρακτηρίζουν «ψευδή παραπληροφόρηση που προκάλεσε τριγμούς στους ακαδημαϊκούς και προπονητικούς κύκλους προσβάλλοντας την προσωπικότητα των προπονητών των Ανώτατων Σχολών Φυσικής Αγωγής, την τιμή και την υπόληψη των ΑΕΙ». Οπως τονίζεται, η τοποθέτηση του υφυπουργού χαρακτηρίζει κενή περιεχομένου την αυτοδιοίκητη λειτουργία των ΑΕΙ, τα οποία είναι και τα μόνα αρμόδια να αποφασίζουν επ' αυτού, χωρίς παρεμβάσεις τρίτων.

«Απαιτούμε να αρθεί η προσβολή δημόσια και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Με βάση τον αθλητικό νόμο ο απόφοιτος ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ "...δεν υπόκειται στην έγκριση άλλου φορέα πέραν της αδειοδότησης του κράτους, προκειμένου να ασκήσει το επάγγελμα του προπονητή"», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή διαμαρτυρίας των δύο φορέων.

Ενώ καταλήγοντας ενημερώνουν πως ήδη κινούνται οι διαδικασίες ακύρωσης των διατάξεων του αθλητικού νομοσχεδίου για το πτυχίο του προπονητή και πως ετοιμάζονται για προσφυγή στα αρμόδια όργανα χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου. Παράλληλα, καλούν τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά ώστε να υπάρξει δημόσια συγγνώμη του υφυπουργού Αθλητισμού, όπως τονίζεται, «για τον ψευδή δημόσιο ισχυρισμό του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ