Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ»
Στο δρόμο εργαζόμενοι μετά τις μειώσεις μισθών και την απληρωσιά

Τις απολύσεις εργαζομένων στην «Πατραϊκή Χαρτοποιία» (ΕΛΙΤ), στο πλαίσιο του περιορισμού της παραγωγικής της δραστηριότητας, καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε την Παρασκευή 25 Ιούνη τη διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής χαρτοποιητικής μηχανής και την απόλυση των 21 εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτήν.

«Σαν αιτία αυτής της επιλογής η εργοδοσία επικαλέστηκε οικονομικές δυσκολίες της επιχείρησης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά πως στην οικονομική κρίση, όπως και στην ανάπτυξή τους εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε να "πληρώσουμε" τα σπασμένα», σημειώνει η Ομοσπονδία. «Οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια παρήγαγαν τεράστια κέρδη στην εργοδοσία με τον ιδρώτα τους, δέχτηκαν μειώσεις μισθών υπό το φόβο της απόλυσης, δέχτηκαν να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες», υπενθυμίζει το Εργατικό Κέντρο. «Δεν φταίμε εμείς για τις δικές τους δυσκολίες και τους ανταγωνισμούς μεταξύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Δεν πρέπει να πληρώσουμε πάλι εμείς τα σπασμένα. Αυτοί τα δημιούργησαν, αυτοί και να τα πληρώσουν!», προσθέτει.

«Σήμερα κρίνεται η δουλειά και η ζωή ορισμένων συναδέλφων μας και αυτό δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Είναι ζήτημα όλων μας! Είναι ζήτημα που απαιτεί εδώ και τώρα οργανωμένο, μαζικό και ενωτικό αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις και η τρομοκρατία της εργοδοσίας», τονίζει το Εργατικό Κέντρο. Τόσο το ίδιο όσο και η Ομοσπονδία του κλάδου εκφράζουν την υποστήριξή τους σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία των εργαζομένων και του σωματείου τους για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, αλλά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, και καλούν τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ