Παρασκευή 2 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2020
«Καμπανάκι» του ΠΟΥ για εστίες υπερμετάδοσης

Copyright 2021 The Associated

«Καμπανάκι» χτύπησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μπορεί να δημιουργήσουν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού ανά την Ευρώπη. Αφορμή για την προειδοποίηση, απ' ό,τι φαίνεται, τα στοιχεία που δείχνουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε Λονδίνο και Αγία Πετρούπολη, δύο από τις έντεκα πόλεις που ανέλαβαν να διοργανώσουν αγώνες του Euro. Μάλιστα η πρωτεύουσα της Αγγλίας έχει οριστεί και ως η διοργανώτρια της τελικής φάσης, με διεξαγωγή των ημιτελικών και των τελικών στο ιστορικό στάδιο «Γουέμπλεϊ».

Η Κάθριν Σμόλγουντ, αξιωματούχος του ΠΟΥ Ευρώπης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τα ίδια τα στάδια», καθώς όπως υπογράμμισε οι φίλαθλοι φτάνουν εκεί μετακινούμενοι με κομβόι γεμάτων λεωφορείων, κυκλοφορούν μαζικά και είναι ζήτημα αν εφαρμόζονται μέτρα ατομικής προστασίας. Πέραν δε των φιλάθλων που βρίσκονται στις εξέδρες αναφέρθηκε και το γεγονός της μαζικής παρακολούθησης των αγώνων σε πλατείες, υπαίθριους χώρους, χώρους εστίασης κ.λπ.

Δεσπόζει το Ιταλία - Βέλγιο στα προημιτελικά

Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική δράση, μετά τη διήμερη διακοπή η δράση ξαναρχίζει σήμερα Παρασκευή με αγώνες για την προημιτελική φάση, από την οποία θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών.

Στο σημερινό πρόγραμμα - αλλά και γενικότερα στη φάση των «8» - δεσπόζει η αναμέτρηση δύο εκ των φαβορί της διοργάνωσης, της Ιταλίας και του Βελγίου. Οι Ιταλοί, που για τους «16» απέκλεισαν πιο δύσκολα από ό,τι αναμενόταν την Αυστρία, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, καλούνται να αντεπεξέλθουν στο πρώτο πραγματικά δύσκολο τεστ τους στη διοργάνωση. Στο δε Βέλγιο επικρατεί προβληματισμός για τη συμμετοχή των Ντε Μπρόινε και Εντέν Αζάρ, που εξαιτίας τραυματισμών δεν συμμετείχαν ούτε στη χτεσινή τελευταία προπόνηση.

Στον άλλο σημερινό προημιτελικό η Ισπανία, που έδειξε να ανεβάζει ρυθμούς μπαίνοντας στη φάση των «16», κοντράρεται με την ανεβασμένη ψυχολογικά Ελβετία, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Σήμερα Παρασκευή: Ελβετία - Ισπανία (19.00), Ιταλία - Βέλγιο (22.00)

Αύριο Σάββατο: Τσεχία - Δανία (19.00), Ουκρανία - Αγγλία (22.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ