Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΤΟ 30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

Ηταν μια συγκλονιστική συγκέντρωση, που όμοιά της - όπως μαρτυρούσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι - δεν έχει δει το νησί εδώ και δεκαετίες, η πολιτική συγκέντρωση με την οποία κορυφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και στην οποία χαιρέτισαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, και μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λίγη ώρα πριν, ένα μεγάλο, συγκροτημένο και δυναμικό κόκκινο «ποτάμι» ξεχύθηκε από την κατασκήνωση για την πλατεία Σαπφούς. «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Με τα συνθήματα και τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πορεύτηκαν προς την πλατεία Σαπφούς, ξεσηκώνοντας και τους κατοίκους του νησιού, που υποδέχτηκαν τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες με χειροκροτήματα.

Η πλατεία κατακλύστηκε από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, με το ποτάμι νέων ανθρώπων με τις κόκκινες σημαίες να αγκαλιάζει το λιμάνι απ' άκρη σ' άκρη. Ανάμεσά τους και το πανό της ΚΝ Τουρκίας, που ανέγραφε σε Ελληνικά και Τουρκικά: «Εμείς θα αλλάξουμε τον 21ο αιώνα».

Με όλα τα μέτρα προστασίας, με τις μάσκες και τις αποστάσεις τους, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ με τα πανό και τα συνθήματά τους έστειλαν ηχηρό το μήνυμα της φιλίας των λαών και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της κοινής πάλης των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, για το κοινό τους μέλλον που είναι ο σοσιαλισμός.

Το άνοιγμα της πολιτικής συγκέντρωσης στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη έκανε ο Κώστας Ρήγας, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Καταχειροκροτούμενος καλωσόρισε τους συντρόφους από την Τουρκία και τόνισε μεταξύ άλλων πως «αποτελεί για μας, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λέσβο, μεγάλη τιμή η φιλοξενία αυτού του θεσμού, που συνεχίζει το ταξίδι του για 30 χρόνια. Μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση η σημαντική στήριξη και το ενδιαφέρον από σημαντικό τμήμα του λαού και της νεολαίας του νησιού, που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις, σε πείσμα ορισμένων αντιδραστικών φωνών, αλλά και της ηγεσίας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί προφανώς τους ενοχλεί το αντιιμπεριαλιστικό τους περιεχόμενο».

Πρόσθεσε δε ότι «με αισιοδοξία συνεχίζουμε, αξιοποιούμε τη δυναμική της ιστορικής πείρας, με πείσμα εντείνουμε τη δράση μας εδώ στο νησί, με όπλο την επαναστατική πρόταση του Κόμματός μας, για τη συσπείρωση νέων δυνάμεων εργαζομένων και νεολαίας, για να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών μας σε Ελλάδα και Τουρκία μέχρι την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ