Τρίτη 20 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα

Εκδήλωση χτες στο Πάντειο για τα 41 χρόνια από τη δολοφονία της Σ. Βασιλακοπούλου

Ο αγώνας για τον οποίο έδωσε τη ζωή της η Σωτηρία Βασιλακοπούλου θα συνεχιστεί, στις συνελεύσεις, στις πορείες, στις συγκεντρώσεις, στα εργοστάσια, στις σχολές. Αυτό δήλωσαν μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσαν χτες στο Πάντειο η Τομεακή Οργάνωση Πανεπιστημίων - Ερευνας Αττικής του ΚΚΕ, η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας και οι Τομεακές Οργανώσεις ΠΑΔΑ - ΑΣΠΑΙΤΕ της ΚΝΕ.

Τιμώντας την Σωτηρία, που 41 χρόνια πριν δολοφονήθηκε στην πύλη της ΕΤΜΑ, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αφιέρωσαν την εκδήλωση στην αγωνιζόμενη γυναίκα και τη στάση του αστικού κράτους απέναντί της.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Γ. Μαυροματίδης, μέλος του Γραφείου της ΠΟ Σπουδάζουσας και Γραμματέας της ΤΟ Παντείου της ΚΝΕ. Η κεντρική ομιλήτρια, Μαρία Θεοφίλη, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών, σημείωσε πως «στην άνω των 100 χρόνων Ιστορία του Κόμματος θα βρούμε πάρα πολλά παραδείγματα υπέρτατου ηρωισμού μικρών κοριτσιών αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμα και ηλικιωμένων γυναικών, κομμουνιστριών και άλλων αγωνιστριών... Με τα ίδια ιδανικά γαλουχήθηκε, για τον ίδιο σκοπό πάλεψε στην καθημερινή δράση για την αγωνιστική αφύπνιση των εργατριών και εργατών, όπου και έδωσε τη ζωή της, η συντρόφισσά μας Σωτηρία Βασιλακοπούλου».


Η ομιλήτρια ξεδίπλωσε την ιστορική πορεία, τη γεμάτη ηρωισμό συμμετοχή των γυναικών στον ταξικό αγώνα, μια δύσκολη διαδικασία που αποτελεί σπουδαία κατάκτηση για το Κόμμα, απόρροια της κομμουνιστικής ιδεολογίας, τις πρωτοπόρες, ιδιαίτερα ριζοσπαστικές για την εποχή τους θέσεις και αιτήματα που εισήγαγε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του στην ελληνική κοινωνία για την ισοτιμία και τα δικαιώματα της γυναίκας.

Κάλεσε κάθε νέα και νέο που προβληματίζεται για την κατάσταση που ζει και ανησυχεί για το μέλλον να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να πυκνώσει τις γραμμές της ΚΝΕ, να έρθει σε επαφή με τις ανατρεπτικές, ριζοσπαστικές θέσεις του ΚΚΕ για το γυναικείο ζήτημα, την πολιτική του πρόταση ελπίδας και προοπτικής.

Παρόντες στην εκδήλωση εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) ήταν ο πρόεδρός της Γ. Καρανικόλας και η γραμματέας της Ελ. Μενεγάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ