Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης

Την κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση των απορριμμάτων, ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης, αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης. Η κατάσταση αυτή με τα πολλά σκουπίδια στους δρόμους έχει διαμορφωθεί καθώς η εταιρεία που ανέλαβε τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Κομοτηνής δεν διαθέτει σε καθημερινή βάση τα οχήματα που χρειάζονται για τη μεταφορά, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να «αδειάζονται» στη γύρω περιοχή.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο προέκυψε από τον διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ), στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του συνόλου της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη, για όλους τους δήμους της Περιφέρειας ο εργολάβος ανέλαβε τη μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών, υπολειμμάτων επεξεργασίας, υπολειμμάτων διαλογής, τμήμα της συντήρησης των οχημάτων των παραπάνω μεταφορών αλλά και της λειτουργίας των ΣΜΑ. Η ΔΙΑΑΜΑΘ πρόσφερε στον εργολάβο τα 32 οχήματα που διαθέτει, ενώ ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να διαθέσει μόνο 4 οχήματα.

«Οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, οι κυβερνήσεις αλλάζουν», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «αλλά ο προσανατολισμός παραμένει ο ίδιος: Το πώς θα διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των σκουπιδιών, ακόμα κι αν η εκμετάλλευσή τους υποβαθμίζει την υγεία του λαού και το περιβάλλον (...) Ο λαός βλέπει πως στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης είναι ο μοναδικός που πληρώνει (χωρίς βέβαια να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα), ενώ αποκλειστικά κερδισμένοι βγαίνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ενέργειας, των Μεταφορών, του Τουρισμού κ.λπ.».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης τονίζει ότι λύση και απάντηση σε όλα αυτά είναι ο αγώνας του λαού για ανατροπή αυτής της πολιτικής, που έχει ως λογική τα κέρδη των λίγων, για να υπάρχει διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στην υγεία και την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων, και καλεί σε αγώνα με διεκδίκηση δημόσιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ