Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Κυρωτική διαδικασία για την «κρυφή κάμερα»

Την έναρξη κυρωτικής διαδικασίας για την «κρυφή κάμερα» που χρησιμοποίησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποφάσισε χτες με συντριπτική πλειοψηφία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το ΕΣΡ αποφάσισε την έναρξη κυρωτικής διαδικασίας όχι μόνο κατά του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, αλλά και των τηλεοπτικών σταθμών STAR και ALTER, που αναμετέδωσαν αποσπάσματα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» με τη βιντεοσκοπημένη «εν κρυπτώ» κασέτα με τα «φρουτάκια» του Αλ. Χρυσανθακόπουλου.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για ν' «αποκαλύψει» και να καταγράψει ως γνωστό τις «αδυναμίες» με τα τυχερά παιχνίδια και στη συνέχεια την προσπάθεια «συναλλαγής» του Αλ. Χρυσανθακόπουλου χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα.

Το ΕΣΡ θεωρεί ότι παραβιάζονται κανόνες δεοντολογίας και στο πλαίσιο αυτό χτες αποφάσισε την έναρξη κυρωτικής κύρωσης κατά των τριών τηλεοπτικών σταθμών. Η κασέτα των «αποκαλύψεων» του τζόγου και των κυκλωμάτων των τυχερών παιχνιδιών τις τελευταίες ημέρες είναι ο «πρωταγωνιστής», όχι μόνο των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και των κεντρικών δελτίων ειδήσεων του ALPHA, αλλά και δελτίων ειδήσεων και εκπομπών των τηλεοπτικών σταθμών ALTER και STAR.

To ΕΣΡ αναμένεται να καλέσει άμεσα τους εκπροσώπους των τριών τηλεοπτικών σταθμών να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις. Μετά από αυτό το «στάδιο» και από την ενδεχόμενη υποβολή υπομνημάτων εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών, το ΕΣΡ θα λάβει την τελική του απόφαση για το εάν ή όχι υπάρχει για τη συγκεκριμένη περίπτωση παραβίαση των νόμων και του κανονισμού δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ