Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Elina Giounanli/nophoto.gr

Οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή τους τις μέρες που μας πέρασαν στην Επίδαυρο, ξεκινούν την καλοκαιρινή τους περιοδεία.

Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιαστεί στις 7 Αυγούστου στην Καβάλα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στις 12 Αυγούστου στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στις 27 Αυγούστου στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια, στις 3 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τις 6 έως τις 26 Σεπτέμβρη η παράσταση θα παρουσιαστεί σε θέατρα της Αττικής.

Ο Ευριπίδης δραματοποιεί τον μύθο του Θηβαϊκού Κύκλου για να συνθέσει ένα πολυπρόσωπο οικογενειακό και πολιτικό δράμα και να στρέψει το ενδιαφέρον σε αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και η ισοτιμία. Ο συμμαχικός στρατός των Αργείων, με επικεφαλής τον εξόριστο Πολυνείκη, έχει παραταχθεί έξω από τη Θήβα. Η Ιοκάστη καλεί τους δύο γιους της να λύσουν τη διαφορά με ειρηνικό τρόπο...

Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου. Παίζουν οι: Γιώργος Γλάστρας, Σεσίλ Μικρούτσικου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Παπανικολάου, Θάνος Τοκάκης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ