Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Την υπέρβαση για τετράδα ψάχνει η Εθνική

Με στόχο την υπέρβαση, δηλαδή την πρόκριση στην τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα το Μαυροβούνιο σε αγώνα για την προημιτελική φάση (09.30 - ΕΡΤ). Κόντρα σε μια ομάδα με την οποία παραδοσιακά δυσκολεύεται, η Εθνική με εφαλτήριο τις εντυπωσιακές μέχρι στιγμής εμφανίσεις της θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να σφραγίσει το εισιτήριο για τετράδα. Παράλληλα, έτσι, να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για τις δύο τελευταίες ήττες της από το Μαυροβούνιο, στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά (ήττα που δεν κόστισε στην Ελλάδα τη συμμετοχή στους Αγώνες) και στην τελική φάση του World League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Τόκιο οι Μαυροβούνιοι δεν έχουν εμφανιστεί σε καλή κατάσταση, έχοντας πετύχει μόνο δύο νίκες κι αυτές επί των τελευταίων ομάδων του 2ου ομίλου (15-10 την Αυστραλία και 19-12 το Καζακστάν), ενώ έχασαν 8-6 από την Ισπανία, 13-8 από την Κροατία και 13-6 από τη Σερβία.

Στην ελληνική ομάδα επικρατεί αισιοδοξία για τη συνέχιση της πορείας της στο τουρνουά, με τον στόχο της παρουσίας τουλάχιστον στην τετράδα να εκτιμάται ως εφικτός. Σε δηλώσεις του στην κάμερα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο παίκτης της Εθνικής Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς τόνισε σε σχέση με την κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στο Μαυροβούνιο ότι όλοι οι διεθνείς είναι μια «γροθιά» και ότι με όπλο την άμυνα στοχεύουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να πάνε ψηλά.

  • Οι υπόλοιποι προημιτελικοί: Ιταλία - Σερβία (12.20), Ουγγαρία - Κροατία (13.50), ΗΠΑ - Ισπανία (08.00).
  • Εφόσον προκριθεί, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα Ουγγαρίας - Κροατίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ