Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 15 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Πυρκαγιές σε άλλες περιοχές

Την Πέμπτη, πολλές από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών συνέχιζαν να κατακαίνε δασικές εκτάσεις, με σημαντικότερο το μέτωπο στη Γορτυνία Αρκαδίας, όπου όλη την προηγούμενη νύχτα πυροσβέστες και κάτοικοι έδιναν μάχη για να αντιμετωπίσουν εστίες της φωτιάς και να προστατεύσουν τις κατοικημένες περιοχές.

Υπό έλεγχο βρισκόνταν από το μεσημέρι της Πέμπτης η πυρκαγιά στην περιοχή Φούρκα της Χαλκιδικής που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, όπως και στον Ασπρόπυργο, κοντά σε βιομηχανίες. Στη Μάνδρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά το πρωί, σε δασώδη έκταση στην περιοχή Γκίνη, στα όρια του δήμου προς τα Γεράνεια Ορη, χωρίς κίνδυνο επέκτασης.

Στην Ηλεία, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια με την Αρκαδία, σε περιοχές των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, με σκοπό να μην περάσει η φωτιά που καίει στη Γορτυνία. Επίσης, πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές όπου έκαιγαν μικρές εστίες.

Στη Λακωνία, τέλος, στις περιοχές Κρυονέρι, Γέρμα, Μελισσά, Κόκκινα Λουριά, Καρβελάς και Μαραθέα της Ανατολικής Μάνης η μάχη με τις φλόγες συνεχιζόταν και την Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ