Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Υποχρεωτικές εξώσεις για να έρθει το μεγάλο κεφάλαιο

Ανατριχιαστικά κριτήρια για «μη Δυτικούς» και «αμόρφωτους» κατοίκους

Από κινητοποίηση στη Δανία ενάντια στον απαράδεκτο νόμο για τα «γκέτο»
Από κινητοποίηση στη Δανία ενάντια στον απαράδεκτο νόμο για τα «γκέτο»
Την ίδια ώρα, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Δανίας, με έναν ρατσιστικό νόμο, «ναζιστικής» έμπνευσης, ετοιμάζεται να παραδώσει μεγάλο μέρος των λαϊκών κατοικιών στα «δόντια» του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο νόμος, που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, σκοπεύει να περιορίσει την αναλογία «μη Δυτικών», αλλά και «αμόρφωτων» ή φτωχών κατοίκων στις υποβαθμισμένες συνοικίες των πόλεων. Ανάμεσα σε άλλα, η αναλογία του πληθυσμού που προέρχεται από «μη δυτικές χώρες» δεν θα επιτρέπεται να υπερβαίνει το 30% σε δέκα χρόνια, από 50% που πρόβλεπε νόμος της προηγούμενης, «κεντροδεξιάς» κυβέρνησης.

Στη Δανία, από παλιά, από τον 19ο αιώνα, με ευθύνη των δήμων, ή ακόμα και εργατικών Ομοσπονδιών, κατασκευάστηκαν λαϊκές κατοικίες με σχετικά χαμηλότερα ενοίκια. Πρόκειται για μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα με χιλιάδες διαμερίσματα, όπου για παράδειγμα το ενοίκιο για ένα δυάρι είναι γύρω στα 600 ευρώ, ενώ σε ένα νεόχτιστο δυάρι ανέρχεται σε περίπου 1.300 ευρώ.

Καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη διαμερισμάτων στα αστικά κέντρα, παρά τη μεγάλη ανοικοδόμηση, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση διεύρυνε τον λεγόμενο «νόμο των γκέτο», στο όνομα της ...ελάφρυνσης των κοινωνικών προβλημάτων! Αντί, δηλαδή, να ενισχύσει την κοινωνική πολιτική, τα εργασιακά δικαιώματα, τις λαϊκές παροχές και υπηρεσίες, ώστε να αναβαθμιστεί η ζωή στις λαϊκές συνοικίες, η κυβέρνηση διώχνει φτωχούς ανθρώπους από φθηνότερα σχετικά σπίτια για να «αναβαθμιστούν» ορισμένες συνοικίες για επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων.

Τα πραγματικά ανατριχιαστικά κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένας οικισμός με πάνω από 1.000 διαμερίσματα «γκέτο» είναι τα εξής:

-- Το ποσοστό των κατοίκων ηλικίας 18-64 ετών που δεν συνδέονται με την αγορά εργασίας ή την εκπαίδευση να υπερβαίνει το 40% του εθνικού μέσου όρου τα τελευταία 2 χρόνια.

-- Το ποσοστό των κατοίκων ηλικίας 30-59 ετών που έχουν μόνο πρωτοβάθμια εκπαίδευση να υπερβαίνει το 60%.

-- Το μέσο ακαθάριστο εισόδημα των φορολογουμένων 15-64 ετών (εξαιρουμένων των σπουδαστών) να είναι μικρότερο από 55% του μέσου εισοδήματος των κατοίκων της συνοικίας.

-- Το ποσοστό των κατοίκων ηλικίας 18 ετών και άνω που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα να είναι τουλάχιστον τριπλάσιος από τον εθνικό μέσο όρο των τελευταίων 2 χρόνων.

-- Το ποσοστό των μεταναστών και των απογόνων από «μη δυτικές χώρες» να υπερβαίνει το 50%.

Οταν, λοιπόν, χαρακτηριστεί ένας οικισμός «γκέτο», υποχρεωτικά θα γίνουν οι ανάλογες εξώσεις για να έρθει ...ισορροπία. Σε πρώτη φάση θα βάλουν τους κατοίκους να αποφασίσουν ποιοι πρέπει να φύγουν (!), ενώ αν δεν συμφωνούν θα αποφασίσει ο δήμος...

Την ώρα που οι άνθρωποι που πετιούνται στο δρόμο δεν έχουν καμία εξασφάλιση ότι θα τους προσφερθεί κατοικία με ανάλογο ενοίκιο, τα άδεια διαμερίσματα τα παίρνουν επιχειρηματικοί όμιλοι, που θα τα ανακαινίσουν και θα πολλαπλασιάσουν το ενοίκιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ