Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 22 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μπλοκάρουμε τον νόμο - έκτρωμα για τα Εργασιακά!

Η Εργατική Επιτροπή του ΚΣ μαζί με τις κλαδικές Οργανώσεις της ΚΝΕ προετοιμάζουν με μεράκι, ενθουσιασμό, αλλά και «αρκετό υλικό» από τη χρονιά που πέρασε το Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων του 47ου Φεστιβάλ. Είναι ο χώρος που κάθε χρόνο αποτελεί τόπο συνάντησης των νέων εργαζομένων και ανέργων, των σπουδαστών στις σχολές κατάρτισης και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Η πείρα που αποκτήθηκε φέτος μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς από χιλιάδες νέους εργαζόμενους, μέλη και φίλους της ΚΝΕ, από τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, το θάρρος και η τόλμη που έδειξαν απέναντι στα κυβερνητικά νομοσχέδια, στην κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, δίνουν τον τόνο και τη νέα αφετηρία για τις μάχες που θα δώσουμε τη νέα χρονιά.

Η κεντρική δραστηριότητα στο χώρο του εργατικού Στεκιού θα είναι η εκδήλωση - συζήτηση γύρω από τον εργάσιμο χρόνο, με θέμα: «Με την οργάνωσή μας μπλοκάρουμε τον νόμο - έκτρωμα για τα Εργασιακά μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς!».

Στο χώρο του Στεκιού θα λειτουργήσει έκθεση με θέμα τον εργάσιμο χρόνο, θα υπάρχουν μπροσούρες και βιβλία με αντίστοιχες παρουσιάσεις και συζητήσεις. Η έκθεση θα αποτυπώνει τις συνέπειες της αύξησης και της ελαστικοποίησης του εργάσιμου χρόνου στην ένταση της εκμετάλλευσης, τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να μειωθεί το ωράριο και να υπάρχει σταθερή - μόνιμη εργασία, θα φωτίζει την αναγκαιότητα της οικοδόμησης της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού.

Ξεχωριστό σημείο μέσα στο Στέκι θα υπάρχει για την επαγγελματική εκπαίδευση και τις μάχες που έδωσαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ όλη την προηγούμενη χρονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ