Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ανεπαρκής ο αριθμός καθαριστριών στα σχολεία

Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικά θέματα τις σχολικές καθαρίστριες και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με τη συμμετοχή γονέων, εργαζομένων, δασκάλων και καθηγητών, ζητά από τη δημοτική αρχή Ζακύνθου η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στη Ζάκυνθο πέρυσι η δημοτική αρχή «είχε προσλάβει 53 καθαρίστριες (25 πλήρους και 28 μερικής απασχόλησης). Φέτος προβλέπεται η πρόσληψη 64 καθαριστριών μερικής απασχόλησης με μέγιστο αριθμό ημερησίως 192 ώρες, δηλαδή η κάθε καθαρίστρια θα δουλεύει 3 ώρες τη μέρα! Με τις παραπάνω συμβάσεις τα σχολεία θα καταδικαστούν νομοτελειακά σε υποτυπώδη και ανεπαρκή καθαριότητα, ενώ οι ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας επιτάσσουν το αντίθετο!».

Παράλληλα, καταγγέλλει την εγκύκλιο της κυβέρνησης με την οποία «προϋπολογίζονται για τους δήμους μειωμένες ώρες εργασίας στην καθαριότητα. Ταυτόχρονα, καλούνται να προσλάβουν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες με έως και 2ωρη εργασία, ενώ επιπλέον ανάγκες θα καλύπτονται από "ιδίους πόρους". Δηλαδή, τα βάρη θα φορτωθούν για άλλη μια φορά στους δημότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ