Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Σε μια αντιπαράθεση κυβέρνησης της ΝΔ και αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο στόχο την προσπάθεια συγκάλυψης των εγκληματικών τους ευθυνών για τις τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές αλλά και τον συμψηφισμό ευθυνών, εξελίχθηκε η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν από το κύριο, δηλαδή τις διαχρονικές πολιτικές που υπηρετούν αμφότεροι και που οδηγούν σε τέτοιες καταστροφές, όπως αυτές που σημειώθηκαν και φέτος από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και πριν από λίγες μέρες σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο και πολλές ακόμα περιοχές της χώρας. Ομως, παρά την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, εκεί που δείχνουν να συμφωνούν είναι στα σχέδια της επόμενης μέρας στα καμένα, που στοχεύουν στο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πρωτολογία και τη δευτερολογία του ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων για τις καταστροφές και τόνισε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην απουσία μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών. Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις ζητώντας γρήγορη, άμεση και καθολική 100% αποζημίωση για όλους τους πυρόπληκτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ