Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
Με όπλα την οργάνωση και την αλληλεγγύη συνεχίζουν τον αγώνα

Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» παραδίδουν τη βοήθεια
Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» παραδίδουν τη βοήθεια
Εδώ και τρεις βδομάδες τα Στέκια Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων στον κόμβο της Στροφυλιάς και την Ιστιαία αποτελούν το σημείο αναφοράς για τον πυρόπληκτο λαό της βόρειας Εύβοιας. Ενα πραγματικό αποκούμπι τόσο για τις δύσκολες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά, όσο και στον ακόμη πιο δύσκολο αγώνα για το αύριο.

Τα δύο Στέκια έχουν κατοχυρωθεί πια στη συνείδηση των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας, ως η πλέον οργανωμένη προσπάθεια αλληλεγγύης. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους έδειξαν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία από τον λαό για τον λαό. Μακριά από σκοπιμότητες και συμφέροντα, χωρίς «σπόνσορες» και «φιλανθρωπικές» δράσεις.

Μία λαϊκή πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από τον ίδιο τον λαό. Από χιλιάδες εργαζόμενους και τα σωματεία τους σε ολόκληρη τη χώρα. Από αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, από σωματεία συνταξιούχων και γυναικείες οργανώσεις, που από το υστέρημά τους συγκεντρώνουν καθημερινά τεράστιες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης. Τρόφιμα, είδη υγιεινής, ζωοτροφές, φάρμακα, βρεφικά είδη και τροφές καταφθάνουν καθημερινά στα Στέκια Αγώνα και Αλληλεγγύη στη Στροφυλιά και την Ιστιαία, είτε μέσα από οργανωμένες αποστολές είτε από μεμονωμένες παραδόσεις.

Από την Αττική, από τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την υπόλοιπη Εύβοια, από κάθε γωνιά της Ελλάδας που χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης και του λαού, εκφράζεται πλατιά αλληλεγγύη στον πυρόπληκτο λαό της βόρειας Εύβοιας. Την ίδια στιγμή, αρκετοί νέοι και εργαζόμενοι επισκέπτονται την περιοχή και παραμένουν για λίγες μέρες, προσφέροντας στη λειτουργία των δύο Κέντρων Αλληλεγγύης.

Την περασμένη Κυριακή, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Γιώργο Φερεντίνο, παρέδωσε την πρώτη δόση ειδών πρώτης ανάγκης στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής συγκέντρωσε και παρέδωσε στην Επιτροπή Πυρόπληκτων Βασιλικών - Τσαπουρνιάς Εύβοιας είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκαν από εργαζόμενους του κλάδου, στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης του.

Οι Επιτροπές Αγώνα των Πυρόπληκτων με εθελοντική προσφορά ταξινομούν και διανέμουν τα προϊόντα και τα υλικά που παραλαμβάνουν σύμφωνα με τις ανάγκες σε κάθε χωριό, σε κάθε οικογένεια.

Τα δύο Στέκια Αλληλεγγύης αποτελούν και το «στρατηγείο» της οργάνωσης του αγώνα. Στο στέκι της Στροφυλιάς πραγματοποιήθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, εκεί γίνονται οι συσκέψεις των εκπροσώπων των Επιτροπών Αγώνα, όπως αυτή που έγινε την περασμένη Πέμπτη και αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα με μεγάλη συναυλία στα μέσα του Σεπτέμβρη, αλλά και κάθοδο στην Αθήνα για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το επόμενο διάστημα, ανάλογα με τις εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ