Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
«Εκκενώνουν» και τα πανεπιστήμια!

«Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 27/8/2021, ώρα 11.05. Αν κατευθύνεστε προς την τοποθεσία "Πανεπιστήμιο" εκκενώστε άμεσα προς εθνική οδό ιδιωτικών κολεγίων», αναφέρει καυστικά το σποτ που ανάρτησε η ΚΝΕ στο διαδίκτυο, με αφορμή το γεγονός ότι εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ, 40.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός Ανώτατης Εκπαίδευσης και μια σειρά από τμήματα δεν έχουν παρά ελάχιστους πρωτοετείς.

Σε απάντηση των απαράδεκτων δηλώσεων της υπουργού Παιδείας, περί «εγκλωβισμένων στα πανεπιστήμια», η ΚΝΕ με το σποτ της καλεί σε αγώνα για «απεγκλωβισμό» από το σύστημα που γεννά την αδικία.

Παράλληλα, η Οργάνωση Αρχιτεκτονικής Ξάνθης της ΚΝΕ, της σχολής που είχε μηδενικούς εισαχθέντες λόγω της ΕΒΕ, με ανακοίνωσή της ζητά την κατάργηση της ΕΒΕ, δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά σκέψη για υποβάθμιση του Τμήματος και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η μη εισαγωγή φοιτητών φέτος στη σχολή μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης που στερεί τις σπουδές σε δεκάδες χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα. Αποδεικνύεται ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν αφορά "τους μαθητές του 2 και του 3", όπως ψευδώς υποστήριζε το υπουργείο Παιδείας, αλλά πολλούς φοιτητές (ακόμη και ορισμένοι που έγραψαν παραπάνω από 19.000 μόρια) και που κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να περάσουν στη σχολή μας. Είναι διπλά άδικο το γεγονός ότι αυτό συνέβη επειδή δεν έπιασαν τη βάση σε ειδικά μαθήματα, τα οποία δεν διδάσκονται καν στο Λύκειο, δίνοντας εξετάσεις μάλιστα μέσα σε συνθήκες πανδημίας και τηλεκπαίδευσης. Και όλα αυτά με ευθύνη και της διοίκησης του Τμήματος της Αρχιτεκτονικής που εφάρμοσε την ΕΒΕ.

Εμπαιγμό αποτελεί για μαθητές και φοιτητές και η δήλωση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ότι με την ΕΒΕ οι νέοι δεν εγκλωβιζόμαστε πλέον στα πανεπιστήμια, αλλά ότι οι σπουδές μας έχουν αντίκρισμα. Αποδεικνύεται ότι η ΕΒΕ ούτε μας δίνει διέξοδο και προοπτική, όπως σημείωσε η κα Κεραμέως, ούτε αναβαθμίζει το πανεπιστήμιό μας, αφού πολλοί νέοι εγκλωβίστηκαν "εκτός" της σχολής επιλογής τους. Αυτό που κάνει είναι να το αδειάζει, προφανώς για να γεμίσει τα ιδιωτικά κολέγια.

Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί η ποιότητα των σπουδών στη σχολή μας (όπως συμβαίνει και σε όλη την Ελλάδα) έχει μειωθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Η σχολή μας δεν έχει καν δικό της κτίριο, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ακαδημαϊκό προσωπικό και οι φοιτητές βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα. Τώρα δεν έχει ούτε φοιτητές!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ