Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στη Βοιωτία

Εργατικό «ατύχημα», που οδήγησε σε πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός 50χρονου εργαζόμενου στο χέρι, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην επιχείρηση «Αλουμίνιον της Ελλάδος» στη Βοιωτία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στις 7 το πρωί, μια ώρα περίπου μετά την έναρξη της βάρδιας, στη μηχανή όπου δούλευε, διακομίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Τον τραυματισμό του εργαζόμενου την ώρα της δουλειάς καταγγέλλει η παράταξη της ΕΣΑΚ στο εργοστάσιο. Εύχεται στον εργαζόμενο ταχεία ανάρρωση και απαιτεί να διαλευκανθούν οι συνθήκες του ατυχήματος. Διεκδικεί η εταιρεία να αναλάβει το κόστος νοσηλείας και αποκατάστασης του εργαζόμενου και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στον χώρο δουλειάς.

«Δεν είναι η κακιά η ώρα ή η απροσεξία μιας στιγμής. Η εταιρεία κάθε χρόνο πολλαπλασιάζει τα κέρδη της. Αυτά τα κέρδη βγαίνουν τεντώνοντας στα άκρα τις αντοχές των εργαζομένων. Η συνεχής και κλιμακούμενη εντατικοποίηση της εργασίας είναι το κλειδί για να βγάλουν ακόμα περισσότερα από τον καθένα μας. Υπάρχουν τμήματα που μέσα στο καλοκαίρι οι υπερωρίες έως και 8 ώρες έχουν γίνει καθεστώς, καθώς οι απουσίες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού καλύπτονται με υπερωρίες και εντατικοποίηση», σημειώνει η ΕΣΑΚ στην ανακοίνωσή της. Διεκδικεί: Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Αμεσα να αποφορτιστούν όλα τα τμήματα, με νέες προσλήψεις, και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας και τακτικότερους ελέγχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ