Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Δολοφονία Παλαιστίνιου πατέρα 4 παιδιών από ισραηλινά πυρά

Λαϊκή οργή στην κηδεία του 39χρονου Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις

Copyright 2021 The Associated

Λαϊκή οργή στην κηδεία του 39χρονου Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις
Στο μεταξύ, καθώς συνεχίζεται το έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν 39χρονο Παλαιστίνιο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, στο χωριό Μπέιτ Ουρ αλ Τάχτα που βρίσκεται δυτικά της Ραμάλας στη Δυτική Οχθη, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο 39χρονος Ρ. Τζαντάλαχ επέστρεφε σπίτι του μετά από δουλειά στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και περνώντας στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στο χωριό του πυροβολήθηκε θανάσιμα. Αφέθηκε μάλιστα να πεθάνει αιμόφυρτος, δίχως να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο της περιοχής.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ απαίτησαν άμεση διενέργεια έρευνας για τη βάρβαρη επίθεση Εβραίων εποίκων στις 17 Αυγούστου σε βάρος ενός 15χρονου Παλαιστίνιου στη Δυτική Οχθη. Το αγόρι δέχθηκε επίθεση με πέτρες από εποίκους, στη συνέχεια τον απήγαγαν με αυτοκίνητο και αφού τον έδεσαν σε ένα δέντρο τον βασάνισαν για ώρα, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα αλλά και εγκαύματα στα πόδια. Στην απάνθρωπη επίθεση αναφέρθηκε ο Τορ Ουένεσλαντ, ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τη διαδικασία στη Μέση Ανατολή, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

  • Στο μεταξύ, ένας 57χρονος Αραβας Ισραηλινός, οδηγός φορτηγών, πατέρας τριών παιδιών, δολοφονήθηκε προχτές το πρωί από αγνώστους ενόπλους στο κατώφλι του σπιτιού του στην Χάιφα. Η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών είναι άγνωστα, πρόκειται ωστόσο για την 66η δολοφονία Αραβα Ισραηλινού από την αρχή του έτους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ