Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Κινητοποίηση για επαρκές προσωπικό καθαριότητας

Σε κινητοποίηση προχώρησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου μαζί με το Σωματείο Καθαριστριών του νομού, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας και αντιδρώντας στις 3ωρες και 4ωρες συμβάσεις.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων, «για τη φετινή σχολική χρονιά ο καθαρισμός των σχολείων θα γίνεται μετά το σχόλασμα των μαθητών, μέσα σε 3 ή 4 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται απολυμάνσεις κατά τη λειτουργία του σχολείου μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίοδο πανδημίας, ή σε περίπτωση καθαριότητας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης ότι οι ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε καθαρίστρια δεν επαρκούν καν για τον σωστό καθαρισμό του σχολείου μας».

Οι γονείς συμπαραστέκονται στο Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών και διεκδικούν από τον δήμο όχι μόνο να μην περικοπούν τα ωράρια και οι μισθοί των καθαριστριών, αλλά να γίνουν όλες πλήρους απασχόλησης, ώστε τα σχολεία να παραμένουν καθαρά και όχι υγειονομικές βόμβες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ