Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Οργανώνουν τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στη Στροφυλιά

Στην τελική ευθεία για την οργάνωση της μεγάλης συναυλίας αλληλεγγύης και διεκδίκησης στις 2 Οκτώβρη στον κόμβο της Στροφυλιάς μπαίνουν οι Επιτροπές Αγώνα του πυρόπληκτου λαού της βόρειας Εύβοιας.

Χτες το βράδυ συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων προκειμένου να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας. Πρόκειται για τη συνέχεια του αγώνα που δίνει ο πυρόπληκτος λαός της περιοχής με στόχο την υλοποίηση των αιτημάτων του, που αποτελεί μονόδρομο για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του.

Ηδη, στη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης στις 2 Οκτώβρη στον κόμβο της Στροφυλιάς έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών: Ρίτα Αντωνοπούλου, Σπύρος Γραμμένος, Πολυξένη Καράκογλου, Παντελής Κυραμαργιός, Μιρέλα Πάχου, Νίκος Φάκαρος. Την επιμέλεια έχει ο Γ. Παπαζαχαριάκης.

Παράλληλα, στη χτεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής έγινε αποτίμηση της μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια. Κοινή εκτίμηση όλων των συμμετεχόντων ήταν το γεγονός ότι η περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον πυρόπληκτο λαό της βόρειας Εύβοιας για την άμεση έναρξη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του αγώνα, μέσα από την ενδυνάμωση των Επιτροπών που έχουν συσταθεί στα πυρόπληκτα χωριά της περιοχής και επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι οποίες όχι μόνο απέχουν από τις ανάγκες και τα αιτήματα των πυρόπληκτων αλλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια στιγμή, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η οργάνωση της αλληλεγγύης στα δύο Στέκια, στη Στροφυλιά και την Ιστιαία, τα οποία πριν ακόμη σβήσουν οι φλόγες της πυρκαγιάς μετατράπηκαν σε σημείο αναφοράς του πυρόπληκτου λαού.

Χτες, στο Στέκι της Στροφυλιάς έφτασαν ποσότητες ζωοτροφών, δίνοντας ανάσα στους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται για να θρέψουν τα κοπάδια τους, χωρίς να έχουν καμία στήριξη από την κυβέρνηση και την περιφερειακή και τοπική διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ