Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων η παραχώρηση 16% του ΟΛΠ στην COSCO

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ποσοστού μετοχών πριν από μερικές μέρες

Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες η μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO. Σε κοινό δελτίο Τύπου των υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας αναφέρεται ότι την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη υπογράφτηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ η τροποποιημένη Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων στο λιμάνι του Πειραιά. Επόμενο και τελικό βήμα προκειμένου να τεθούν σε ισχύ οι όροι της νέας Σύμβασης είναι η κύρωσή της από τη Βουλή.

Την παραχώρηση μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ στην COSCO καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή «είναι ενάντια στα δικαιώματα και στις ανάγκες των εργαζομένων στο λιμάνι και συνολικά των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων».

Σημειώνει πως πρόκειται για συνέχεια του «σίριαλ» της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και της σύμβασης παραχώρησης που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματικό όμιλο, στο οποίο είναι προσηλωμένη η κυβέρνηση της ΝΔ. Στέκεται στην κερδοφορία της COSCO που τη χτίζει πάνω στην ένταση της εκμετάλλευσης των λιμενεργατών και συνολικά των εργαζομένων στο λιμάνι, τη στιγμή που τα δικαιώματα του λαού του Πειραιά για καλύτερη ποιότητα ζωής ασφυκτιούν κάτω από τη μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε ένα τέρας με κοντέινερ και κρουαζιερόπλοια, δίπλα στις ήδη επιβαρυμένες λαϊκές συνοικίες όπου υπάρχουν καζάνια πετρελαιοειδών και λείπουν παντελώς ελεύθεροι χώροι.

Επισημαίνει ακόμα πως ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που «έδωσε κυριολεκτικά "γην και ύδωρ" στην COSCΟ» και που «ακόμα και στη δήθεν εναντίωσή του δείχνει ότι είναι ξεκάθαρα ταγμένος με τα συμφέροντα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», αλλά και οι δημοτικές αρχές Πειραιά (Μώραλης) και Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ).

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό του Πειραιά να δώσει απάντηση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - COSCO - εφοπλιστών - εργοδοτών, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες του και να παλέψει ενάντια:

- Στο master plan της COSCO. Οχι στα έργα για την κατασκευή προβλήτας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, στην κατασκευή 4ης προβλήτας σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα.

- Στην πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των λιμενικών υπηρεσιών.

- Στη μετατροπή των λιμανιών, των ναυπηγείων και όποιας άλλης υποδομής σε υποστηρικτικές υποδομές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και συνολικά στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

- Σε όλους τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν την περιοχή του Πειραιά, οδηγούν σε νέους κινδύνους για τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ