Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συλλυπητήρια

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Θόδωρο Αυγουδόπουλο, που «έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη, και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο σύντροφος Θόδωρος, γεννημένος το 1928, εντάχθηκε από έφηβος στην ΕΠΟΝ και έδρασε μέσα από τις γραμμές της την περίοδο 1941 - 1944. Τα επόμενα χρόνια βίωσε διώξεις, που κλιμακώθηκαν τα χρόνια της 7χρονης δικτατορίας, ενώ στη μεταπολίτευση έγινε μέλος του ΚΚΕ και πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων. Στα δύσκολα χρόνια των ανατροπών, 1989 - 1991 και έπειτα, έμεινε σταθερός, αταλάντευτος μαχητής του ΚΚΕ και των επαναστατικών ιδεών. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα για τη σεμνότητά του. Να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ακόμα και όταν η ηλικία και η υγεία του δεν του το επέτρεπαν. Πρώτος στη διακίνηση του "Ριζοσπάστη", στη συγκέντρωση οικονομικών για το Κόμμα. (...) Με αυτές τις αρετές παρακαταθήκη, την ανιδιοτέλεια, την πειθαρχία, τη σταθερότητα, τη σεμνότητα, αρετές που αρμόζουν στον επαναστάτη κομμουνιστή, αποχαιρετάμε σήμερα με θλίψη αλλά και με περηφάνια τον σύντροφο Θόδωρο Αυγουδόπουλο, γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ