Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIFA
Συμφωνία για διηπειρωτικό Σούπερ Καπ

Στην καθιέρωση ενός νέου τροπαίου σε επίπεδο Εθνικών ομάδων από το 2022 προχώρησαν η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) και τα δύο ισχυρότερα μέλη της, οι Συνομοσπονδίες της Ευρώπης (UEFA) και της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL). Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Σούπερ Καπ, το οποίο θα διεκδικούν οι νικητές του Euro και του Copa America. Ετσι, του χρόνου θα αναμετρηθούν για τον πρώτο τίτλο του νέου θεσμού η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Αργεντινή.

UEFA και CONMEBOL θα αναλάβουν τη διεξαγωγή της νέας διοργάνωσης και η αρχική συμφωνία τους προβλέπει την πραγματοποίηση τριών αγώνων μεταξύ των νικητών των διοργανώσεών τους. Αποφάσισαν μάλιστα να ανοίξουν γραφεία στο Λονδίνο, ώστε να διαχειρίζονται από την αγγλική πρωτεύουσα τη διοργάνωση αυτών των αγώνων. Μεταξύ των αποφάσεων που έπονται είναι και το ποια θα είναι η έδρα των αγώνων.

Και το νέο αυτό εγχείρημα αποτελεί ουσιαστικά ένα ακόμα «προϊόν» στην ποδοσφαιρική βιομηχανία, με σκοπό περισσότερα κέρδη για τις διοργανώτριες συνομοσπονδίες και τις πολυεθνικές - χορηγούς που θα εμπλακούν. Ερχεται δε να προστεθεί σε ένα ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους παίκτες, κάτι που θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ