Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απεργία σήμερα στη νηματουργία «Βαρβαρέσος»

Να μπει τέρμα στην απλήρωτη δουλειά, απαιτούν οι εργαζόμενοι

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υφυπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ), οι εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ» στη Νάουσα συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μπει τέρμα στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας, διεκδικώντας επίσης έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ και προστασία των οικογενειών τους.

Οι 200 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 5 μήνες και από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η οποία διαχρονικά από τον δικό τους ιδρώτα έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη, χρηματοδοτήθηκε, δανειοδοτήθηκε με κρατικές εγγυήσεις, επιδοτήθηκε μέσω ΟΑΕΔ για προσλήψεις με δήθεν προγράμματα εκπαίδευσης εργαζομένων κ.λπ.

Αυτήν την περίοδο η εργοδοσία τούς καλεί να κάνουν και πάλι «υπομονή», επικαλούμενη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να δοθεί έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ σε όλους τους εργάτες μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, να μην κοπούν το ρεύμα και το νερό, να μην πλειστηριαστεί σπίτι άνεργου - απλήρωτου εργάτη.

Παράλληλα αποφάσισαν ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Και διαμήνυσαν ότι θα «υποδεχτούν» με αγωνιστικές κινητοποιήσεις όποιον «επενδυτή» εμφανιστεί, συνεχίζοντας τον αγώνα με στάσεις εργασίας, διεκδικώντας εξόφληση των δεδουλευμένων, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις και κάλυψη των απωλειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ