Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στους δρόμους σήμερα οι φοιτητές

Για ανοιχτές σχολές και ενάντια στον φασισμό

Να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας για διά ζώσης μαθήματα διεκδικούν οι φοιτητές, που προχωρούν σήμερα σε συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα.

Ταυτόχρονα, οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουν πως το συλλαλητήριο αποτελεί και μια μεγάλη απάντηση στην επίθεση φασιστών σε μέλη φοιτητικών συλλόγων στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας: «Ούτε στη Σταυρούπολη ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Στο φοιτητικό συλλαλητήριο καλούν οι Σύλλογοι Φυσικού, Πληροφορικής, Γεωλογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών και Νομικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, ΣΕΜΦΕ, Μεταλλειολόγων, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, απέναντι στα πρωτόκολλα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα οποία κινούνται στη λογική της «ατομικής ευθύνης», του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, χωρίς να έχει αξιοποιηθεί το διάστημα των κλειστών σχολών για ουσιαστικά μέτρα, διεκδικούν το άνοιγμα των σχολών να συνοδευτεί με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διά ζώσης διδασκαλία, ώστε οι σχολές να μην ξανακλείσουν. Σε διεκδικητικά πλαίσια συλλόγων αποτυπώνονται και συγκεκριμένα μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως διενέργεια δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας και ολιγομελή κλιμάκια, πύκνωση δρομολογίων μέσων μαζικής μεταφοράς για την αποφυγή συνωστισμού στα δρομολόγια προς και από τις σχολές.

Παράλληλα, οι φοιτητές απαιτούν την κατάργηση του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και εναντιώνονται σε οποιαδήποτε σκέψη για νέο νόμο - πλαίσιο που θα περιλαμβάνει κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων.


Σε συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα καλούν σήμερα στις 7.30 μ.μ. φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης συνεχίζοντας το αγωνιστικό τους πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ