Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΙΟΜΑΓΝ»
Δεν τα παρατάνε !

Κοροϊδία οι κυβερνητικές «υποσχέσεις», συνεδριάζει σήμερα το σωματείο για συνέχιση των κινητοποιήσεων

ΧΑΛΚΙΔΑ(τουανταποκριτήμας).-

Οργή και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που επικρατούν, όχι μόνο στους εργαζόμενους στην «πτωχευμένη» επιχείρηση λευκολίθου «ΒΙΟΜΑΓΝ», αλλά και στους κατοίκους της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, για το μέγεθος του εμπαιγμού και της κοροϊδίας που υφίστανται. Γι' αυτό σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, προκειμένου να αποφασίσει κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ χτες από το Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο ο ιδιοκτήτης της «ΒΙΟΜΑΓΝ» Κ. Βαρβούτης, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει το σωματείο για μη καταβολή των δεδουλευμένων μηνών Σεπτέμβρη - Οκτώβρη. Επίσης σε 4 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκαν και άλλα μέλη του ΔΣ της εταιρίας για τον ίδιο λόγο.

Μια βδομάδα μετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης (με σταμάτημα της πτωχευτικής διαδικασίας), τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων, σήμερα το ΔΣ θα αποφασίσει κινητοποιήσεις, αφού, όπως δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Ευσταθίου, «τίποτα από αυτά που είχε δεσμευτεί ο υπουργός Ανάπτυξης (πάγωμα της πτώχευσης για ένα μήνα, καταβολή 600.000 δραχμών και εξεύρεση λύσης στο διάστημα αυτό) δεν έχει υλοποιηθεί. Κατά συνέπεια, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, αφού ο σύνδικος πτώχευσης δε σταμάτησε και δε μας καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα από τα Ταμείο αφερεγγυότητας Εργοδοτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, είχαν επισημάνει τις αφόρητες πιέσεις που είχαν δεχτεί σωματείο και εργαζόμενοι από κυβερνητικούς δημάρχους, βουλευτές με πρωτοστάτη το βουλευτή του ΣΥΝ Ε. Αποστόλου για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ