Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
«Ερυθρόλευκος» αέρας στην Πόλη

Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League απέκτησε ο Ολυμπιακός μετά την επιβλητική νίκη του με 3-0 επί της Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Ηταν η δεύτερη νίκη των «ερυθρολεύκων» σε ισάριθμους αγώνες, διατηρώντας τους στην κορυφή του ομίλου και μάλιστα με «μαξιλαράκι» ασφαλείας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν νωρίς με τον Τικίνιο (6') και στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την πίεση των γηπεδούχων. Στο ξεκίνημα της επανάληψης στάθηκαν τυχεροί, καθώς η Φενέρ «άγγιξε» την ισοφάριση με τελείωμα του Πέλκα στο δοκάρι, στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς, πήρε τον έλεγχο και μέσα σε λίγα λεπτά «καθάρισε» την αναμέτρηση, με τον Μασούρα να σκοράρει δύο φορές (62', 68').

Φενερμπαχτσέ: Αλτάι, Μιν Τζάε, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσάγι - Σάμιουελ, Γιαντάς (75' Μέγερ), Λουίζ Γκουστάβο (70' Ζάιτς), Καντίογλου (80' Σανλιτούρκ), Ρόσι (70' Μπερίσα), Πέλκας, Βαλέντσια.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μασούρας (89' Βαλμπουενά), Μπα (46' Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου, Τικίνιο.

  • Στο άλλο ματς του ομίλου η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Αντβέρπ.
  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 6, Αϊντραχτ 4, Φενερμπαχτσέ 1, Αντβέρπ 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ