Σάββατο 2 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 3 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
«ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ» ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΛΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ
«Προοδευτική στροφή» που μυρίζει «ναφθαλίνη»

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΝΔ

Μέσα στα πολλά και αποπροσανατολιστικά που γράφτηκαν και ειπώθηκαν από αστικά επιτελεία και στην Ελλάδα για τον αντίκτυπο των γερμανικών εκλογών, ξεχωρίζει για ακόμα μια φορά η προσπάθεια κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΙΝΑΛ να επαναφέρουν κάλπικες προσδοκίες για... «προοδευτική στροφή» λόγω της πρωτιάς των Σοσιαλδημοκρατών.

Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, χαρακτήρισε «καλό νέο για την Ελλάδα» την ήττα των Χριστιανοδημοκρατών. Ισχυρίστηκε πως «θα βοηθήσει στο να υπάρξουν θετικές αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας που θα αφορούν και το ελληνικό δημόσιο χρέος», όπως και ότι αποδυναμώνεται «το δόγμα Σόιμπλε» (παραλείποντας βέβαια το ότι ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, ήταν ο διάδοχος του Σόιμπλε στην κυβέρνηση Μέρκελ...).

Η δε άνοδος των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων και η οριακή είσοδος της «Αριστεράς» στη Βουλή παρουσιάστηκαν από τον Παπαδημούλη ως παράγοντες που δημιουργούν «καλύτερους πολιτικούς συσχετισμούς, και μια Γερμανία πιο ανοικτή στα αιτήματα του ευρωπαϊκού νότου»...

Αντίστοιχα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπαλάφας, μίλησε για «αναμφισβήτητα θετικό» αποτέλεσμα, βλέποντας... «ισχυρά δείγματα στροφής προς μία δημοκρατική, προοδευτική, αριστερή κατεύθυνση»! Οσο για τον καταποντισμό της «Αριστεράς», ανέφερε ότι ο Σολτς - που προεκλογικά αυτοδιαφημιζόταν ως ο καλύτερος διάδοχος της Μέρκελ - «ακολουθεί μία δημοκρατική αριστερή στροφή, η οποία έλκει και ψηφοφόρους που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που υπό άλλες συνθήκες πιθανότατα θα ψήφιζαν "Die Linke"»...

«Η Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει. Ανεμος νέας αλλαγής πνέει στην Ευρώπη», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ωστόσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου. Ξεχωρίζοντας το θέμα των «πράσινων» μπίζνες, χαρακτήρισε «σημαντικό το γεγονός πως ένα κόμμα, όπως είναι οι Πράσινοι, αναδεικνύεται ένας από τους ρυθμιστές της επόμενης μέρας στη Γερμανία. Αρκετά από τα θέματα της ατζέντας τους αποτελούν και δικές μας προτεραιότητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ