Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Πλούσια δραστηριότητα αύριο σε πολλές πόλεις

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα ανακοινώνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες και δράσεις στο πλαίσιο της πανελλαδικής Μέρας Δράσης που καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών αύριο Πέμπτη.

Στην Αττική

Ο Σύλλογος ΣΕΤΠ και η Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ καλούν σε κινητοποίηση στη Σύγκλητο.

Στην Αρχιτεκτονική ο Φοιτητικός Σύλλογος θα ξεναγήσει τους πρωτοετείς φοιτητές στους χώρους της Σχολής.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καλεί σε πικετοφορία - εικαστική διαμαρτυρία στο κτίριο της Πειραιώς.

Ο Σύλλογος Νέων Εστιών του ΕΜΠ καλεί σε συμβολικό αποκλεισμό του ΕΠΙΣΕΥ και του ΕΛΚΕ τις πρωινές ώρες, κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Ιδρύματος στις 12 το μεσημέρι για τα προβλήματα των σχολών και στο εστιατόριο στις 3 μ.μ. για την ταλαιπωρία και τις ουρές που δημιουργούνται.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Τουρκικών Σπουδών διοργανώνει την πρώτη συνάντηση των Πολιτιστικών Ομάδων.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτικής και οι Επιτροπές Αγώνα Ιατρικής και Οδοντιατρικής καλούν σε συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία, στη συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Υγείας.

Στην υπόλοιπη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στην αυριανή μέρα δράσης, σήμερα Τετάρτη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο ΔΕΠ διοργανώνουν εκδήλωση για τα υγειονομικά μέτρα στις σχολές στις 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Α' της Ιατρικής.

Αύριο Πέμπτη διοργανώνουν μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ., στην Αγίας Σοφίας, και ρεμπέτικο γλέντι στο αίθριο του Πολυτεχνείου.

Στην Ξάνθη ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών και ο Σύλλογος Οικοτρόφων πραγματοποιούν συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στα προκάτ.

Στα Γιάννενα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Πάτρα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διοργανώνουν πορεία μέσα στο Πανεπιστήμιο, που θα καταλήξει σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία.

Αγωνιστικές προτάσεις για παρεμβάσεις στις σχολές

Σε μια σειρά σχολές της Αθήνας, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» καταθέτουν προτάσεις στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων:

Στα Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών προτείνουν κατάληψη της Κοσμητείας αύριο.

Στο Φυσικό, κινητοποίηση στον πρόεδρο του Τμήματος.

Στη Φιλοσοφική καλούν σε συνέλευση των φοιτητών των ξενόγλωσσων τμημάτων, για να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στη συγχώνευσή τους.

Στη ΦΕΠΑ καλούν σε κινητοποίηση στην Εφορία της Εστίας, με θέμα τις παρατάσεις των αιτήσεων, και Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κινητοποίηση για τη σίτιση, ώστε να τρώνε δωρεάν με επίδειξη βεβαίωσης φοίτησης οι φοιτητές του 1ου και του 2ου έτους, καθώς και δράσεις για το οξυμένο ζήτημα της στέγασης.

Στη Νομική καλούν σε κινητοποίηση στη Γραμματεία του Τμήματος για το ζήτημα των ΑμεΑ, δημιουργία πανό και spot - βίντεο για την κατάσταση που επικρατεί στα αμφιθέατρα, καθώς και συνάντηση θεατρικής ομάδας και γνωριμία μετεγγραφέντων φοιτητών.

Στο Οικονομικό της ΝΟΠΕ, περιοδεία της Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και συζήτηση με θέμα «Μετά το πτυχίο τι;».

Στο Πολιτικό της ΝΟΠΕ, κινητοποίηση στην Κοσμητεία για το πρόβλημα της στέγασης.

Στο Τμήμα ΕΜΜΕ, κινητοποίηση για να επαναλειτουργήσει το σεμινάριο του ραδιοφώνου.

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ