Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο - 2ο ΤΕΕ ΑΡΤΑΣ
Διεκδίκησαν καινούριο σχολείο

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης οι μαθητές

Σχολείο σύγχρονο και καινούριο, και όχι το σχολείο - «φυλακή» που έχουν και στο οποίο κάνουν μάθημα σε τάξεις - «κλουβιά», στοιβαγμένοι τουλάχιστον 30 μαθητές σε κάθε μία από αυτές, απαίτησαν χτες οι μαθητές των 1ου και 2ου ΤΕΕ Αρτας, που με απόφαση του 15μελές Μαθητικού Συμβουλίου προχώρησαν σε κινητοποίηση.

Οι μαθητές των δύο ΤΕΕ, έχοντας στο πλευρό τους και συμμαθητές τους από άλλα σχολεία της πόλης, συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στην πλατεία Κιλκίς. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια δυναμική και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «δώστε λεφτά για την παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία», οι μαθητές απαίτησαν να λυθεί επιτέλους το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Εκαναν σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση, να πηγαίνουν σε ένα σχολείο που λίγο θυμίζει από διδακτήριο, να παγώνουν εκεί μέσα με τα πρώτα κρύα και να στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε μικρές αίθουσες.

Βροντοφώναξαν προς κάθε αρμόδιο που «κωφεύει» μπροστά στις φωνές διαμαρτυρίας τους ότι δε θα ανεχτούν πια να ζουν με τα «αποφάγια» μόρφωσης που τους δίνουν. Γι' αυτό απαίτησαν: Ενιαίο 12χρονο βασικό, υποχρεωτικό σχολείο δημόσιο και δωρεάν, σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν μετά το 12χρονο σχολείο, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, κατάργηση του διπλού συστήματος ΤΕΕ - ΕΛ, των ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Διεκδίκησαν, επίσης, εκπαιδευτικούς, βιβλία, εργαστήρια, κτίριο ανθρώπινο, δημοκρατία στα σχολεία, να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και η υπονόμευση των οργάνων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ