Σάββατο 23 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 24 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Το Σάββατο 13 Νοέμβρη η απεργία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συνέλευση στη Λάρυμνα
Συνέλευση στη Λάρυμνα
Για ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Νοέμβρη, ετοιμάζονται τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που εδώ και 22 μήνες δίνουν έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Ενώ, τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη, τα Σωματεία δίνουν συνέντευξη Τύπου, στις 12 μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσουν για τις τραγικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει στη λειτουργία της εταιρείας η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που απαξιώνει περαιτέρω τη ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να την παραδώσει στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με την 24ωρη απεργία στη ΛΑΡΚΟ και το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 Νοέμβρη κορυφώνεται ο νέος κύκλος πολύμορφων κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων και ο οποίος περιελάμβανε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Οπως έχουν καταγγείλει μέσα από ανακοινώσεις τους τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ αλλά και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, το εργοστάσιο της Λάρυμνας υπολειτουργεί και η έλλειψη συντήρησης εγκυμονεί κινδύνους για τους εργαζόμενους, ενώ σε αντίστοιχο καθεστώς υπολειτουργίας είναι και τα μεταλλεία.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους. Να παλέψουν για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, για όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν την κυβέρνηση, που αποφεύγει να συναντήσει τους εργαζόμενους και να δώσει σαφείς και γραπτές απαντήσεις για το τι σχεδιάζει για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και για το μέλλον των θέσεων εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες των Σωματείων το τελευταίο διάστημα, στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εργασίας, οι δύο υπουργοί ουσιαστικά αρνήθηκαν να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Είναι καθαρό: Η κυβέρνηση επιδιώκει να «ξεμπερδεύει» με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, καθώς αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της και η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ και των περιουσιακών της στοιχείων μέσω των δύο διαγωνισμών. Ωστόσο ο πολύμηνος και αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων, αλλά και η πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη που έχει δεχτεί, βάζουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να βάλουν στο χέρι τη ΛΑΡΚΟ και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη νέων διοικήσεων σε Σωματεία της ΛΑΡΚΟ. Στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, το Σωματείο έχει προγραμματίσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση για την Τετάρτη 27 Οκτώβρη, με τη συμμετοχή των εργαζομένων να είναι σημαντική για την ανάδειξη ενός νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα δώσει νέα ώθηση στην οργάνωση και συνέχιση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ