Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ
Νέα κινητοποίηση για να μη μετατραπούν οι γειτονιές σε σκουπιδότοπο

Νέο αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σχιστού Πειραιά πραγματοποίησε χτες νωρίς το πρωί, με μία ακόμα δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Δημιουργία ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων), συνεχίζοντας τον αγώνα της για να μη μετατραπούν σε σκουπιδότοπο οι γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και φορείς από τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι και το Πέραμα, όπως επίσης και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περάματος. Οπως και τη Δευτέρα έτσι και η χτεσινή κινητοποίηση έγινε με την προκλητική παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Στον χαιρετισμό της η Εύη Χαβελέ, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κερατσινίου (μέλους της ΟΓΕ), μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δεν ανεχόμαστε να μπαίνουν στο ζύγι η υγεία η δική μας και των παιδιών μας για να κερδοφορήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η ανάπτυξη που υπερασπίζονται η τωρινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, η τωρινή και προηγούμενη περιφερειακή αρχή, δεν είναι "πράσινη". Είναι μαύρη γιατί τσακίζει ζωές και δικαιώματα». Και πρόσθεσε: «Εχουν μετατρέψει τις πόλεις μας σε σκηνικό θανάτου. Από τη μία το λιμάνι με την εντατικοποίηση, τα τσακισμένα δικαιώματα, την απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Μόλις πριν από μία μέρα θρηνήσαμε έναν 40χρονο συνάδελφό μας στις προβλήτες της COSCO. Ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε ζωή και δουλειά με πυξίδα τις ανάγκες μας. Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Καμία σκέψη για ΜΕΑ. Διαχείριση απορριμμάτων προς όφελος του λαού, της υγείας του, της προστασίας του περιβάλλοντος».

Κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί τη μέρα ψήφισης του ΣΜΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αλλά και συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων στον Πειραιά, την Πέμπτη 4 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ