Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΦΩΤΟ

Στις 4/11/2021 κλείνει ένας χρόνος που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, μετά από σκληρή 2χρονη μάχη με την επάρατο νόσο, ο σύντροφος ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ.

Γεννήθηκε το 1954 στον Αυλώνα. Οντας φαντάρος οργανώθηκε στην ΚΝΕ και γυρίζοντας εντάχθηκε στην ΚΟΒ Αυλώνα. Το 1976 έγινε μέλος του ΚΚΕ, το οποίο τίμησε με τη δράση του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Πήρε μέρος σε όλες τις λαϊκές και εργατικές διεκδικήσεις της περιοχής του. Σοβαρός, αταλάντευτος και συνεπής κατά τη διάρκεια των αντεπαναστατικών ανατροπών το 89' - '91 και της κρίσης στο Κόμμα, υπερασπίστηκε αταλάντευτα τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ.

Ενόψει της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος η οικογένεια της αδελφής του Ελένης και η Καμάρη Κανάκη προσφέρουν στη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Ο Αγγελος και η Μαρία Μαρινάκη, αντί στεφάνου στη μνήμη του αγαπημένου μας ξαδέρφου ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μεγάλων Αποθηκών - Logistics της ΤΟ Β/Δ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΕΜΕΡΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Κολοκοτρώνης), που πέθανε το 1984, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή». Ηταν στον ΕΛΑΣ και συμμετείχε σε πολλές μάχες κατά των κατακτητών, όπως στη μάχη στη Μελίκη και στον αφοπλισμό της Χράνης Πιερίας.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
Κεμερίδης Μάκης, από την ΚΟΒ Ν. Χράνης - Κορινού Πιερίας

Τσαλίδης Ανέστης, από την ΚΟΒ Χαϊδαρίου

***

ΦΩΤΟ

Η συντρόφισσα ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ γεννήθηκε στον Αγιο Θωμά Βοιωτίας. Ως κόρη αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τη Γυάρο, μπολιάστηκε από τα νεανικά της χρόνια με τις αγωνιστικές αξίες και ιδεώδη του ΚΚΕ.

Συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη από την ίδρυσή της και οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1974, στην Κομματική Οργάνωση του Γκύζη στην Αθήνα. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα, διατελώντας πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γκύζη, αλλά και όπου αλλού έζησε και εργάστηκε, συμμετέχοντας στις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ.

Από το 1985 έως το 1992 ανέλαβε δουλειά στον μηχανισμό της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας του ΚΚΕ και από το 1993 έως το 2013 στον μηχανισμό της Κεντρικής Επιτροπής, στην έδρα της στον Περισσό, ανταποκρινόμενη με συνέπεια και αφοσίωση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος, μέσα από την ΚΟΒ Οινοφύτων, έως το τέλος της ζωής της στις 28/7/2020.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συντρόφισσας στη ζωή και στους αγώνες, Πόπης Δρίτσα, προσφέρω στην ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ το ποσό των 130 ευρώ.

Π. Γ.


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΕΜΕΡΙΔΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΕΜΕΡΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ