Τρίτη 12 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Πολλαπλή υποκρισία

Σε ένα ακόμα επεισόδιο κοροϊδίας καταναλωτών και αγροτοκτηνοτρόφων, με πρόφαση τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων, ετοιμάζονται να «πρωταγωνιστήσουν», την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, οι αρμόδιοι κυβερνώντες και οι αρμόδιοι κοινοτικοί ελεγκτές.

Ενόψει μιας επίσκεψης ελέγχου που θα πραγματοποιήσει στις 14 και 15 Φλεβάρη ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών της ΕΕ, μαζί με την κουστωδία του, το υπουργείο Γεωργίας έσπευσε να βγάλει άλλη μια καθησυχαστική ανακοίνωση, με σκοπό να υποβαθμίσει το θέμα. Η ΝΔ με τη σειρά της, διά ανακοινώσεως των υπευθύνων τομεαρχών Γεωργίας και Ανάπτυξης, έσπευσε να ασκήσει τη συνήθη υποκριτική αντιπολιτευτική κριτική. Οι κοινοτικοί ελεγκτές έρχονται βέβαια για τους δικούς τους λόγους, με προφανή σκοπό να τραβήξουν το αυτί της Ελλάδας, γιατί δεν ανταποκρίνεται στις υποδείξεις της ΕΕ. Αν τα παραπάνω δεν αποτελούν ένα τρίπτυχο υποκρισίας και κοροϊδίας, τότε τι αποτελούν;

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι οι όποιες σχετικές αποφάσεις της ΕΕ αποσκοπούν πρωτίστως στην εξυπηρέτηση των βρώμικων κερδοσκοπικών συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δε λαμβάνει κανένα μέτρο για την προστασία των καταναλωτών και του εγχώριου ζωικού και φυτικού κεφαλαίου, αλλά ...προς μεγάλη απογοήτευση των κομισάριων της ΕΕ, δεν υλοποιεί ούτε καν τις δικές τους υποκριτικές εντολές «βιτρίνας». Και το δεύτερο, οι κοινοτικοί δεν το συγχωρούν... Οσο για την ουσία του προβλήματος, η κυβέρνηση ούτε που δείχνει να νοιάζεται και εξακολουθεί να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών και της εγχώριας ζωικής και φυτικής παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ