Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ο/Α
Καταγγέλλει τα εργατικά «ατυχήματα» στα γυρίσματα μεγάλης παραγωγής

Στα εργατικά «ατυχήματα» που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στα γυρίσματα μεγάλης χολιγουντιανής παραγωγής, στέκεται σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εργαζομένων στο Οπτικοακουστικό.

Οπως καταγγέλλει, και με τα συγκεκριμένα εργατικά «ατυχήματα» «γινόμαστε μάρτυρες της κατάστασης που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, γιατί αυτά κοστίζουν». Και συνεχίζει: «Τα ολοένα και συχνότερα εργατικά "ατυχήματα" που συμβαίνουν δεν τα φέρνει η "κακιά στιγμή". Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας που βιώνουμε στους χώρους δουλείας. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη που μας λένε δεν είναι για μας, δεν εκφράζεται σε δουλειά και ζωή με σύγχρονες ανάγκες, αλλά απεναντίας μας θέλουν να δουλεύουμε σε εξοντωτικές συνθήκες, να ζούμε μόνο για να δουλεύουμε».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» απαιτεί να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα ασφαλείας στα γυρίσματα της ταινίας και σε όλους τους χώρους δουλειάς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ