Σάββατο 27 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
Ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τρέχουσας περιόδου και νέες δράσεις

� Nikos Psathoyiannakis

Την ανανεωμένη δράση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσίασε σε συνέντευξη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Λουκάς Θάνος, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της περιόδου 2021 - 2022. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Βασικές κατευθύνσεις είναι η διεύρυνση παλιότερων συνεργασιών, η οικοδόμηση νέων καθώς και ο πλουτισμός των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με άλλα είδη τέχνης, όπως το μπαλέτο, η όπερα, το παραμύθι κ.ά. Ανάμεσα στις πλούσιες και πολύμορφες δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ ξεχωρίζει ο στόχος για παραστάσεις καθολικά προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία, ενώ συνεχίζει την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική του διαδικασία θέτοντας υψηλότερους στόχους και δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του με την πολιτική του χαμηλού εισιτηρίου. Καθιερώνει επίσης φοιτητικό - μαθητικό εισιτήριο αξίας 5 ευρώ.

Για τη φετινή σεζόν σχεδιάζονται τα εξής:

Το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το Προσφυγικό. Το ΔΗΠΕΘΕ, σε συνεργασία με άλλες δομές πολιτισμού του δήμου, τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο και άλλους φορείς, θα συμβάλει στη διαμόρφωση του προγράμματος για την ανάδειξη των ιστορικών αυτών γεγονότων. Συμπληρώνονται επίσης 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, έργα του οποίου μελοποίησαν οι Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκις και θα αποτελέσουν αντικείμενα του προγράμματος δράσεων και του ΔΗΠΕΘΕ.

Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά στις 18 Δεκέμβρη με τον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι, με το νεοσύστατο Μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ. Η χορογραφία είναι του Γιάννη Αντωνίου.

Τιμώντας τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σχεδιάζει να ανεβάσει στις 7 Φλεβάρη το αριστοφανικό χορόδραμα «Ιάκωβος Καμπανέλλης», σε σκηνοθεσία, μουσική και χορογραφία του Λουκά Θάνου. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα του Καμπανέλλη «Αυτός και το Παντελόνι του», «Επικήδειος», «Ο Διάλογος» και «Ποιος ήταν ο κύριος;». Σε συνεργασία με την ορχήστρα και τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών θα παρουσιαστούν το εμβληματικό έργο των Θεοδωράκη - Καμπανέλλη «Μαουτχάουζεν», αποσπάσματα από τη συνεργασία του κορυφαίου δραματουργού με τον Μάνο Χατζιδάκι και το λυρικό χορόδραμα των Λ. Θάνου και Ι. Καμπανέλλη σε συνεργασία με την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Το Αρμα Θέσπιδος θα παρουσιάσει το «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου. Για το καλοκαίρι έχει ήδη κατατεθεί πρόταση στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Λ. Θάνου.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ